Members login
aanmelden

13 juni 2017 – Jaarcongres

Op 13 juni vond al weer het zevende WIFS-jaarcongres plaats met als titel Lean In & Be Visible. We werden onder begeleiding van dagvoorzitter Nienke Bloem uitgedaagd om te werken aan onze zichtbaarheid en impact. ‘Be Visible’ stond voorop en we kregen handvatten om ‘in charge’ te zijn van ons persoonlijk leiderschap. Met ons hoofd, ons hart en onze handen!
Met veel dank aan de inspirerende sprekers Klaas Knot en Yvonne Zonderop, voor de pittige, spannende en verhelderende workshops van Zabeth van Veen, Danielle Regnerij, Nick Schoemaker, Helene Borgman, Judith de Venster (én voor de handige tips), en veel dank aan Marianne Driessen voor de prachtige foto’s.
Maar ook aan de stuurgroep (Jacoby Mensinga en Susanne Guntermann) voor de geweldige organisatie en aan De Nederlandsche Bank, voor de gastvrijheid. De foto-impressie is op de website beschikbaar op het speciale ledengedeelte.
 
Hieronder vind je alle informatie over de invulling van deze middag.

Lean In & Be Visible. Dat is de titel van het zevende WIFS-jaarcongres. We dagen je uit om te werken aan zichtbaarheid en impact. ‘Be Visible’ en zorg dat jij in charge bent van jouw persoonlijk leiderschap. Met je hoofd, je hart en je handen! We hebben inspirerende sprekers, pittige, spannende en verhelderende workshops én handige tips.

Het programma
Dit zevende jaarcongres zorgt er gegarandeerd voor dat je in beweging komt. We organiseren het congres vanuit 3 stromen:

  • hoofd: Wat is jouw visuele identiteit? Wat laat je zien?
  • hart: Waar sta jij voor, wat is jouw mening. Hoe zet je jezelf neer?
  • handen: Wat ga je doen met die mening en identiteit. Hoe ziet ondernemend leiderschap er voor jou uit?

Met Klaas Knot, President van de Nederlandsche Bank en Yvonne Zonderop, journalist, bestuurder en inspirator, hebben we twee geweldige sprekers aan boord. Zij laten, ieder vanuit hun eigen perspectief, zien hoe ze aankijken tegen vrouwelijk leiderschap en zichtbaarheid van vrouwen. Aangevuld met vijf workshops die je, bijvoorbeeld, aan het denken zetten over jouw manier van communiceren en de impact daarvan. Of pittige vragen stellen over jouw visie op vrouwelijk leiderschap. Wat vind jij er nou eigenlijk van en wat doe je zelf om zichtbaar te zijn en in actie te komen? Ga de uitdaging aan en laat je zien. Be Visible!

Tijdstip
11.30 uur        Aankomst en screening bij DNB in Amsterdam
                      (Neem een geldig identiteitsbewijs mee!)
12.00 - 13.00 uur Gezamenlijke lunch.
13.00 - 13.05 uur Opening door dagvoorzitter Nienke Bloem.
13.05 - 14.00 uur Yvonne Zonderop en Klaas Knot.
14.15 - 15.15 uur Workshops.
Pauze
15.45 - 16.40 uur Workshops.
16.50 - 17.00 uur wrap up en afsluiting.
17.00 - 17.30 uur Cabaret MIER.
17.30 - 19.00 uur Borrel.

Workshops

  1. Laat je sterke kanten zien (Zabeth van Veen van Imagomatch).
  2. Effecten van non-verbale communicatie (Daniëlle Regnerij van INGEZICHT).
  3. Zichtbaar spreken (Nick Schoemaker van het Nederlands Debatinstituut).
  4. Ontwikkel jouw visie (Hélène Borgman van D&I Company).
  5. Beware of the inactivity bias (Judith de Venster van de Nederlansche Bank).
  6. Een nieuw gezicht, een ander portret; tijd voor een fotoshoot! (Marianne Driessen, WIFS-fotograaf)

Lees hier de uitgebreide uitleg over de Workshops. 

Inschrijven voor WIFS-leden
Log in op de website en zorg dat je erbij bent op 13 juni. Introducees zijn, zoals altijd, van harte welkom. Vergeet niet hen in te schrijven als je jezelf aanmeldt! Na je inschrijving ontvang je van ons een uitnodiging om je aan te melden voor de workshops.

Inschrijven voor partners
Ben je partner van WIFS en wil je graag aanwezig op ons congres? Stuur dan een mail naar info@wifs.nl.

Locatie en bereikbaarheid
Dit jaar zijn we te gast bij DNB Westeinde 1, 1017 ZN Amsterdam. Parkeren bij DNB is helaas niet mogelijk. We informeren je na je aanmelding over de parkeermogelijkheden. 

Jaarthema 2017
Het WIFS jaarthema ‘Lean In’ van 2017 nodigt uit om de handen uit de mouwen te steken en de boodschap over de toegevoegde van vrouwelijk leiderschap te verspreiden. Met jouw bijdrage creëren we in 2017 een dialoog die viral gaat, een dialoog die zich als een olievlek verspreid.