Members login
aanmelden

Daphne de Kluis

CEO Commercial Banking ABN AMRO Bank N.V.

Mijn naam is Daphne de Kluis en ik werk nu circa 20 jaar bij ABN AMRO. Ik heb in die periode veel verschillende rollen vervuld, zowel in binnen als buitenland. Ik ben als lid van het Executive Committee van ABN AMRO verantwoordelijk voor de Commercial Banking activiteiten. Dit betreft de dienstverlening aan een breed spectrum aan zakelijke klanten, die hoofdzakelijk gevestigd zijn in Nederland en in de ons omringende landen. Samen met mijn gezin ben ik woonachtig in Amsterdam.

Ik heb in en met veel verschillende teams gewerkt en zie een grote gemene deler bij goed functionerende teams: verschillende karakters die goed samenwerken. Om succesvol te kunnen zijn in de snel veranderende (financiële) wereld is het essentieel om vanuit verschillende zienswijzen naar uitdagingen te kunnen kijken. Ik stel mijnteams ook vanuit deze gedachte samen. Daarbij let ik op verschillen in achtergrond, karakter en kennis. Uiteraard is een goede man/vrouw verhouding daarbij ookessentieel. Vrouwen zijn doorgaans heel sterk in het houden van zicht op de lange termijn en denken daarbij meer aan het algemene belang. Dit zijn bij uitstek kwaliteiten die in de financiële sector van vandaag hard nodig zijn. Dat is ook de reden waarom ik WIFS van harte steun!