Members login
aanmelden

Diederik van Wassenaer

Global Head of Regulatory and International Affairs ING Bank

Met ingang van januari 2016 is Diederik van Wassenaer aangesteld als Global Head of Regulatory and International Affairs bij ING Bank in Amsterdam. Sinds zijn indiensttreding bij ING in 1999 als Group General Counsel heeft Van Wassenaer diverse senior management functies bekleed. In 2003 stapte hij over naar het zakelijk bedrijf van ING Bank en werd hij benoemd tot CEO van het lease bedrijf. In 2004 werd hij benoemd tot Global Head Wholesale Banking Products en vervolgens bekleedde hij diverse additionele functies binnen de directie van de zakenbank van ING Bank. Zo was hij onder meer verantwoordelijk voor Wholesale Banking Nederland (en lid van Bestuur van ING Nederland), Real Estate Finance en Real Estate Development, Clients, Corporate Finance en Equity Markets, Mid Corporates en Private Banking en tenslotte tot 1 april 2016 voor het wereldwijde Wholesale Banking Network. Daarnaast is hij Voorzitter, respectievelijk lid van de Raad van Commissarissen van Bank Mendes Gans NV en van ING Diba AG. Van Wassenaer studeerde Burgerlijk Recht aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Voordat hij bij ING in dienst trad, bracht hij 2 jaar door bij het Korps Mariniers en was hij gedurende 15 jaar als advocaat werkzaam bij Nauta Dutilh, waarvan vijf jaar als resident partner in New York en Londen.

Waarom is Diversiteit zo belangrijk voor mij: "Ondernemingen waar de diversiteit goed geborgd en in balans is zijn veelal succesvol en bovendien heel plezierig om voor te werken. Mede daarom zijn dit veelal aantrekkelijke werkgevers die goed in staat zijn talent aan te trekken en te behouden."

Waarom heb ik zitting genomen in de Raad van Advies van WIFS: "Het onderwerp is belangrijk en er staat de financiële sector veel te doen, ook op andere gebieden dan diversiteit (herstel van vertrouwen, om er maar een te noemen). Op al die gebieden kan WIFS een belangrijke rol vervullen en ik draag daaraan heel graag een klein steentje bij. Bovendien is WIFS gewoon een heel mooi gezelschap."