Members login
aanmelden

Dorothee van Vredenburch

Member of the Management Board
NN Group N.V.

Dorothee van Vredenburch is lid van de Management Board van NN Group, in Nederland bekend onder de naam Nationale-Nederlanden. Zij is onder andere verantwoordelijk voor Human Resources en Corporate Relations. Dorothee heeft meer dan 25 jaar ervaring in de financiële sector. Ze startte haar loopbaan in 1987 als beleggingsanalist bij Amro International Securities, en vervulde daarna eenzelfde rol bij SBC en Carnegie in London. In 1992 richtte zij First Financial Communications B.V. op, een financieel communicatie-advies bureau, dat in 2001 onderdeel werd van de internationale marketing en communicatie groep Incepta, inmiddels Huntsworth. In 2007 richtte zij de RedZebra Group op, een in Nederland gevestigd adviesbureau dat organisaties helpt bij het verbinden van ‘purpose, people en performance’ – haar persoonlijke mantra. In 2009 trad Dorothee in dienst bij NN, destijds nog onderdeel van ING.

Waarom is Diversiteit zo belangrijk voor mij: ‘Organisaties die over een langere periode succesvol zijn, zijn diegenen die waarde creëren, of toevoegen, voor al hun stakeholder groepen. Om dit te realiseren heb je leiders nodig die het vermogen hebben om de linker hersenhelft (kennis) te combineren met de rechter hersenhelft (emotie). Diversiteit is hierbij het antwoord waarbij binnen een internationale organisatie als NN niet alleen culturele diversiteit en een goede samenwerking tussen verschillende generaties, maar ook ruimte voor vrouwelijke leiders van belang is’.

Waarom heb ik zitting genomen in de Raad van Advies van WIFS: ‘Ik ben ervan overtuigd dat diversiteit van denken, zorgt voor een gezonder bedrijf met betere resultaten op de lange termijn. Vrouwen zijn een onmisbaar onderdeel van deze diversiteit van denken. Daarom wil ik graag bijdragen aan de missie van WIFS en me inzetten om vrouwen beter zichtbaar te krijgen in de financiële sector.’