You are here:

Dive In

Building Braver Cultures

Brave cultures binnen de financiële sector betekent bewustwording van die belangrijke positie in de samenleving en de moed om een bijdrage te willen leveren aan de uitdagingen waar we nu als samenleving voor staan. Dit vraagt een andere attitude van financiële bedrijven, om zich op een andere manier te verhouden tot klanten, markten, het beschikbaar stellen van geld en het verdedigen van risico’s. Dit vraagt om gebalanceerd leiderschap met ruimte voor diversiteit en meerdere perspectieven.

WIFS host ook in 2022 het internationale Dive In festival. Het programma is ontworpen rondom het thema Building Braver Cultures.

Het programma verspreidt zich over 3 dagen, van 27 tot en met 29 september. De events zijn voor WIFS leden gratis toegankelijk en de inschrijving is geopend! Wil jij als niet-lid ook aansluiten bij een van de events? Dat kan. Vanaf 1 augustus kun jij je inschrijven via onze website, de toegangsprijzen staan per event aangegeven.  

Dinsdag 27 september

Op dinsdag 27 september verzorgen we vanaf 15.00 uur een online programma.

Te gast is Mpanzu Bamenga, winnaar de Mensenrechtenprijs 2021 en Boardmember Global compact SDG Young Leaders Board.

Mpanzu Bamenga zal een lezing geven over inclusie en etnisch profileren.

De voertaal voor dit event is Engels.

WIFS leden kunnen zich hier inschrijven.
Niet-leden kunnen zich vanaf 1 augustus inschrijven voor een bijdrage van €25

Woensdag 28 september

Het programma van woensdag 28 september vindt plaats bij onze partner Van Lanschot Kempen in Amsterdam.

Om 13.00 uur worden we welkom geheten door Maarten van Edixhoven, CEO van Van Lanschot Kempen en lid van de RvA van WIFS.

De middag wordt gevuld met interessante lezingen, een paneldiscussie en verschillende workshops. 

De keynote spreker van deze dag is Glenn Helberg. Glenn Helberg is van beroep kinder- en jeugdpsychiater die jarenlang zijn vak heeft uitgeoefend in de bescherming van de spreekkamer. Hij ziet als belangrijke thema’s bijvoorbeeld: bescherming van de rechten van het kind, gelijkheid van het ouderschap vader en moeder, gelijkheid realiseren in de samenleving als het gaat om seksuele (LGBTQI) en culturele diversiteit. Hij vraagt aandacht voor de ongelijkheid en kwetsbaarheid die een mindere maatschappelijke positie creëert.

Het programma wordt vervolgt met diverse hybride workshops, onder andere gehost door Fieke van der Lecq en Karianne Kalshoven. Fieke van der Lecq heeft een indrukwekkende carrière in de financiële sector, bekleedt diverse vooraanstaande functies en is hoogleraar pensioenmarkten. Karianne Kalshoven verzorgt een workshop over Ethiek en Leiderschap. Karianne heeft een Phd Ethiek en Leiderschap, geeft workshops over leiderschap en is executive coach.

Aansluitend vindt een interactief tafelgesprek plaats over diversiteit, leiderschap en building brave cultures waarbij ook diverse gasten aan tafel schuiven.

We sluiten de dag af met hapjes en een borrel. 

WIFS leden kunnen zich hier inschrijven.
Niet-leden kunnen zich vanaf 1 augustus inschrijven voor een bijdrage van €50,50
Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor dit evenement, vol = vol dus schrijf je snel in!

Donderdag 29 september

We sluiten het Dive In festival af op donderdag 29 september met een online event. Dit begint om 15.00 uur.

De voertaal van dit event is Engels, want we ontvangen Marcia Goddard – neuroscientist, Chief Corporate Officer The Contentment Foundation. She is an experienced neuroscientist who left academia tofocus on building bridges between science and business. Her specific expertise is work floor behavior in high performance cultures: how do you builda culture that allows people to thrive? Topics on which I work include diversity, equity & inclusion, mental health & wellbeing, recruitment, performance management, learning & development, and organizational culture.  

Many of her insights come from studying behavior and culture in Formula 1 teams. By combining my neuroscientific expertise with business experience in HR leadership roles, she understand organizational needs and requirements. This allows her to develop and implement holistic, comprehensive strategies, policies, programs, and interventions that have a direct impact on performance and results. 

WIFS leden kunnen zich hier inschrijven.
Niet-leden kunnen zich vanaf 1 augustus inschrijven voor een bijdrage van €25

WIFS is dit jaar voor 3de keer de trotse host van dit festival voor Nederland. We kijken ernaar uit een inspirerend festival neer te zetten. Schrijf je snel in via de app of website of neem bij vragen contact op via info@wifs.nl. Tot dan!