Women in financial services

Members login
aanmelden

Home

Good governance dialoog: van winst naar waarde

Good governance dialoog: van winst naar waarde

Op 8 maart a.s. komt er een speciale editie van Lofmagazine uit over duurzaamheid en vrouwelijk leiderschap in de financiële sector. Er zijn enorm veel enthousiaste reacties binnengekomen rond dit thema en de redactie is inmiddels volop aan de slag met interviews. Het wordt weer een nummer om naar uit te kijken!
 
Om je alvast te inspireren organiseert de Stichting Lof op donderdagavond 3 februari 2022 samen met het Kadaster een online good governance dialoog over financiële duurzaamheid in de boardroom met als thema: 'van winst naar waarde'. Dit keer online vanuit de studio in Apeldoorn. Het programma duurt van 19:30 tot 21:00 uur. 
 

Lees verder

Rolmodellen in de spotlight Josephine + Lievijne

Rolmodellen in de spotlight Josephine + Lievijne

Josephine + Lievijne

Onze partner Lof zet 'Next Generation' rolmodellen in de spotlight: jonge vrouwen met ambitie die hun eigen koers varen.

Josephine van der Vossen-Jonker, lid van de Raad van Advies van WIFS nomineerde Lievijne Neuteboom, bestuurslid van WIFS. Lees hier hun verhaal!

Josephine van der Vossen (Partner bij Executive Search bureau Partners at Work) nomineerde Lievijne Neuteboom (Sustainable Finance Specialist bij European Banking Authority)

“Ik ken Lievijne vanuit mijn rol als lid van de Raad van Advies van Women in Financial Services (WIFS). Lievijne is een next generation rolmodel; zij maakt zich vanuit het bestuur van WIFS hard voor meer diversiteit – met name gericht op vrouwen – in de financiële sector. Daarnaast is ze een expert op het gebied van duurzaamheid in de financiële sector. Tot voor kort was ze werkzaam bij De Nederlandsche Bank en gaf zij gastcolleges aan de Universiteit van Leiden op het gebied van duurzaamheid. Momenteel werkt ze bij de European Banking Authority als Sustainable Finance Specialist. Ze is een gedreven en ambitieuze jonge professional, met een goede antenne voor maatschappelijke ontwikkelingen. Ze is een voorbeeld voor andere jonge professionals, authentiek, ze staat ergens voor en weet dat met enthousiasme uit te dragen.

Lees verder

1 maart 2022: executive lunch met Petra van Hoeken over “De kunst van het bankieren”

1 maart 2022: executive lunch met Petra van Hoeken over “De kunst van het bankieren”

Op 1 maart organiseert WIFS een executive lunch bij de Volksbank met Petra van Hoeken, waar ze recent toetrad tot de Raad van Commissarissen. Petra is een zeer ervaren bestuurder in de financiële sector, zowel nationaal als internationaal. Op dit moment is ze toezichthouder bij de Volksbank, Nordea, Oranje Fonds en NWB. Ze gaat graag in gesprek over “de kunst van het bankieren”, met onderwerpen als de kracht van ketendenken, wie voelt eigenaarschap voor de klant en eenvoud. Ze verbaast zich over het verschil in mindset over bijvoorbeeld een thema als KYC in Nederland en Scandinavië en heeft zo haar ideeën over emmers achter de boot en geïnformeerde besluitvorming. Kortom: geen lunch om rustig achterover te leunen, maar alle ruimte voor een stevige mening en wat vuurwerk. Een prachtig rolmodel om mee in gesprek te gaan!

Lees verder

Digitale lunchsessie 21 januari 2022

Digitale lunchsessie 21 januari 2022

WIFS staat voor financiële sector die net zo divers en inclusief is als de samenleving. Daarom vinden wij een quotum van 30% vrouwen in iedere RvB en RvC dan ook onvoldoende. We gaan voor 50 / 50 in de hele sector en op alle lagen van de organisatie.

Deze boodschap gaan we op diverse manieren naar buiten brengen in 2022. Dit doen we o.a. door een opiniestuk en een promofilm maar ook via podcasts, Youtube bijdragen en een boek in het 3de kwartaal.

Bij ons verhaal hoort ook een krachtig logo. We werken op dit moment een aantal concepten uit en we horen graag jullie mening.

Daarom organiseren we 21 januari van 12.30 uur tot 13.15 uur een digitale lunchsessie waarin je kunt meedenken over hét logo dat past bij onze krachtige 50 / 50 boodschap.

Meld je nu aan!

Lees verder

Top 50 Women Sustainable Finance

Top 50 Women Sustainable Finance

WIFS en Lof slaan de handen ineen met de initiatiefnemers van de ‘Top 50 Women in Sustainable Finance’. Vorig jaar publiceerden initiatiefnemers Nicolette Loonen (founding partner TOSCA en oprichter WIFS) en Sylvia van Waveren (director Active Ownership, Robeco) de lijst voor het eerst op 8 maart, nationale vrouwendag en dat was een daverend succes met een overweldigend aantal reacties op social media en in de pers. Met de Top 50 willen de twee een podium geven aan vrouwen die zich inzetten voor duurzaamheid in de financiële sector. 

WIFS staat daar natuurlijk helemaal achter en ondersteunt LOF en de initiatiefnemers om ook dit jaar weer een mooie Top 50 te publiceren. Daarbij maken we samen een speciale uitgave van Lof Magazine, die helemaal in het teken zal staan van deze rolmodellen, best practices en goede initiatieven rondom Sustainable Finance. Het magazine wordt samen met de Top 50 gelanceerd op 8 maart 2022, wereld vrouwendag. 

Ook jij kan jouw rolmodel in Sustainable Finance nomineren!

Lees verder

Nieuws namens een van onze partners!

Nieuws namens een van onze partners!

Heb je commerciële ervaring in de Nederlandse vastgoedsector en vind je het leuk om bij een ondernemende bank te werken waar vastgoed financiering de core business is? Kijk dan eens naar deze vacature bij NIBC Bank

Meer info? Neem contact op met Josephine van der Vossen van Partners at Work Executive Search.

Lees verder