Women in financial services

Members login
aanmelden

Alle assets in balans in NN Group

Op 1 december jl. kwamen 10 WIFS leden ontbijten bij Dorothee van Vredenburch, Chief Change & Organisation en lid van de Management Board van NN Group N.V. We spraken met haar over haar carrière, haar drijfveren, de recente overname van Delta Lloyd en de cultuur binnen het nieuwe NN bedrijf.

NN ontbijt.JPG

Haar carrière in de financiële sector kenmerkt zich door enerzijds ondernemerschap, ze richtte twee bedrijven op, en anderzijds leidinggeven aan grote veranderingen. Ze adviseert om niet teveel te plannen, want dan sta je onvoldoende open voor nieuwe uitdagingen.

Ze ziet zichzelf als Chief Living Assets Officer. Met ‘living assets’ worden alle stakeholders bedoeld waar je als organisatie een relatie mee hebt. Dit in tegenstelling tot de ‘dead assets’ zoals het kapitaal en de governance. Het is een kunst om deze assets met elkaar in balans te krijgen.

Communicatie met stakeholders vindt plaats op drie niveaus: rationeel (what), emotioneel (how) en intuïtief (why). Dit komt ook terug in de kernwaarden van NN die consequent en consistent in de organisatie worden toegepast: We care, we are clear, we commit. Er is geen groot cultuurprogramma aan gewijd, maar om het te laten leven is het van belang dat de betekenis ervan in alle uitingen wordt toegepast. De values zijn niet vrijblijvend, medewerkers tekenen ervoor.

Bij de recente overname van Delta Lloyd zijn de kernwaarden goed van pas gekomen. Door snel duidelijkheid te geven over een aantal aandachtspunten en het management vroegtijdig te benoemen werd er veel onzekerheid weggenomen. Door te kiezen voor leiders die zich weten aan te passen aan de omstandigheden (adaptive leadership), is het bedrijf ook richting de toekomst in goede handen.

Na deze inspirerende bijeenkomst gingen de WIFS dames weer met vele goede ideeën huiswaarts.

« naar overzicht