Women in financial services

Members login
aanmelden

Commitment en ambitie must voor vrouwen in de top

Op 24 mei verscheen het rapport over 2015 van de commissie Monitoring Talent naar de Top. Volgens de voorzitter van de commissie, Carolien Princen, is het streefcijfer van 30% nog steeds ver weg. Tegelijkertijd laat het charter zien dat commitment en ambitie helpen om het wettelijk streefcijfer te realiseren.

Charterorganisaties hebben dit jaar hun koploperspositie met vrouwen in bestuur en toezicht versterkt. Veel meer organisaties zouden het voorbeeld van charterondertekenaars moeten volgen en zich aansluiten bij het charter. Dat werkt!

De Commissie monitort de jaarlijkse vorderingen van ondertekenaars van het zogenoemde Charter Talent naar de Top. Ze levert aan alle ondertekenaars een individueel jaar rapport en maakt de resultaten publiek. Daarnaast doet de commissie aanbevelingen aan de overheid,  Stichting Talent naar de Top en ondertekenaars om de doelstellingen van het Charter te behalen.

In het WIFS event aan het einde van het jaar gaan we kijken hoe we er aan het eind van het jaar voorstaan ten opzichte van het streefcijfer. De stijging met 1% is hoger dan die van 2014, toen werd slechts een half procent stijging gemeten. WIFS hoopt met de uitkomsten uit het onderzoek naar succesvol vrouwelijk leiderschap een belangrijke bijdrage te leveren aan de groei van het aantal vrouwen in de top! De resultaten van dit onderzoek presenteren we op 6 oktober  aanstaande op een heel bijzonder plek: De Hermitage in Amsterdam!

De downloads van de rapporten over 2015 vind je op de website van de commissie.

 

« naar overzicht