Women in financial services

Members login
aanmelden

Diversity Research Accelerator

De uitreiking van de eerste WIFS Diversity Research Accelerator Award, daar draaide ons derde event van het jaar om. Op dinsdag 3 oktober werden wij hartelijk ontvangen bij ING in Amsterdam. Het was een geweldige en inspirerende middag, waar wij met trots en veel nieuwe inzichten op terug kijken.

Wie is de winnaar?
Diversity Research Accelerator is een door WIFS gelanceerd en georganiseerd concept dat meer bekendheid geeft aan baanbrekend onderzoek en publicaties over genderdiversiteit in het bedrijfsleven en waar de financiële sector haar voordeel mee kan doen. Het WIFS-bestuur selecteerde, met hulp van Esther Mollema en de onderzoekscommissie bestaande uit Neeltje van de Wiel en Susan Bruning - van der Werf uit een longlist aan publicaties een top 3. Het uitgangspunt was hierbij onderandere de vraag of de auteur met haar publicatie nieuwe en praktisch toepasbare inzichten geeft. De publicatie-autheurs van de top 3 waren zelf aanwezig om hun onderzoeksbevindingen toe te lichten. De WIFS Raad van Advies, bestaande uit Maurice Oostendorp, Klaas Knot, Daphne de Kluis, Diederik van Wassenaer en Dorothee van Vredenburch, stonden aan het einde van het event voor de moeilijke opgave: wie is de winnaar? In onze ogen zijn de auteurs alledrie winnaars en de publicaties zeer de moeite van het lezen waard! 


 
Tijdens het welkomstwoord van ING-host Isabel Fernandez blijkt dat de onderzoeken voor veel herkenning zorgden. Toen zij bij ING begon, verbaasde zij zich erover dat nog veel te weinig vrouwen werkzaam waren aan de top. Fernandez sluit af met een directe oproep aan ons om hier daadwerkelijk verandering in te brengen: “Als je in de positie bent: neem die stap, neem het risico!”.

Disruptie
Zaïna Ahmed-Karim, partner bij EY, bijt het spits af met de presentatie van haar onderzoek ’Navigating disruption without gender diversity? Think again. How 5 disconnects are holding back gender diversity and stifling innovation in business’. Kunstmatige hartimplantaten die alleen zijn ontwikkeld voor brede borstkassen? Computersystemen voor auto’s die geen vrouwelijke stemmen herkennen? Hier gaat iets mis. Ahmed-Karim laat zien dat in een tijd van innovatie disruptie plaatsvindt. EY komt tot de veelzeggende conclusie dat genderdiversiteit onmisbaar is in dit disruptieve tijdperk. Vijf disconnects die bedrijven er tóch van weerhouden om genderdiversiteit voldoende door te voeren, worden geïdentificeerd.
 
Bijenkoningin
Prof. dr. Belle Derks, hoogleraar sociale en organisatiepsychologie aan UU, presenteert met veel humor haar onderzoek ‘The Queen Bee Phenomenon: Why Women Leaders Distance Themselves from Junior Women’. De ‘bijenkoningin’ is een opmerkelijk fenomeen. Dit zijn vrouwen aan de top die zich aanpassen aan de masculiene cultuur. Dit blijkt niet het karakter van deze ‘bijenkoninginnen’ te weerspiegelen, maar een manier van overleven in een door mannen gedomineerde werkomgeving: ’Think manager, think male’. Derks draagt vervolgens oplossingen aan zoals betere genderverdeling aan de top, een minder masculiene organisatiecultuur en een betere verdeling van werk en zorg tussen mannen en vrouwen. Tot slot niet te vergeten haar oproep aan ons: “Herken de kleine ‘queen bee' in jezelf”.
 
Rommel opruimen
Prof. dr. Floor Rink, hoogleraar sociale en organisatiepsychologie aan RUG, vertelt over haar onderzoek: ‘Getting on top of the glass cliff: Reviewing a decade of evidence, explanations and impact’. Vrouwen blijken in tijden van crisis meer kans te krijgen om aan de top te komen. De redenen hiervoor zijn dat er tijdens een crisis andere vaardigheden van een leider worden verwacht (vrouwen worden als echte crisismanagers gezien) en men meer open staat voor verandering. Het gevolg hiervan is dat vrouwelijke leiders eerder lijken te falen. Uiteraard is dit een onterechte conclusie, omdat de omstandigheden waarin deze vrouwen aantreden dit risico vergroot.
 
Na deze drie boeiende presentaties gaat de jury in beraad. Een speciaal voor deze gelegenheid door grafisch designer Sandra Enting ontworpen award staat te wachten op haar onthulling. Dan komt het langverwachte antwoord: Belle Derks wint de WIFS Diversity Research Accelerator Award 2017! Het kunstwerk is een prachtige weergave van het WIFS logo, vervaardigd met een 3D-printer.

 

Oproep
Met deze DRA-awarduitreiking hebben we met WIFS een grote stap gemaakt in het identificeren en promoten van bestaand genderonderzoek, dat ook waarde kan toevoegen in onze sector. Een nieuwe traditie is in het leven geroepen. Fijn dat jullie erbij waren en wij kijken alvast uit naar de DRA-awarduitreiking van 2018! Sturen jullie ons nieuwe en inspirerende onderzoeken?

« naar overzicht