Women in financial services

Members login
aanmelden

Een congres met Impact

Wat is de impact van de financiële sector op maatschappelijke vraagstukken? Hoe vinden we de juiste balans? En wat vraagt dit aan ideeën en oplossingen voor de toekomst? Hoe kan WIFS haar impact vergroten om aan deze oplossingen een bijdrage te leveren? En wat is de impact van vrouwen op de financiële sector? Deze vragen vormden ons startpunt voor het jaarcongres van WIFS, dat plaatsvond op 26 maart jongstleden.

Wij kozen dit jaar voor het thema impact, omdat wij na vier jaar crisis in de financiële sector op zoek willen gaan naar antwoorden op bovenstaande vragen. Het is tijd voor verandering, tijd voor impact.

Ons doel van het congres was een constructieve dialoog in gang te zetten en inspiratie te bieden aan de WIFS leden om haar eigen impact te vergroten. Hierbij wilden we vooral kijken naar de kansen voor de financiële sector, en daarmee een positieve insteek kiezen, in plaats van het ?naming and shaming? die je tegenwoordig in de media veel ziet.

De opkomst was geweldig. Met meer dan 300 vrouwen uit de financiële sector waren we te gast bij ABN AMRO. Uit de reacties die wij na afloop van het congres hebben gekregen, lijkt de insteek heel goed te zijn uitgepakt. Het was een afwisselende, inspirerende dag. Met een mooie line up van sprekers en workshops, waardoor er voor iedereen iets bij zat dat aansprak. Er waren vele ontmoetingen met andere vrouwen uit de financiële sector.

Het enthousiasme was bijna voelbaar, zo goed was de sfeer. Het was een bijzondere dag met veel impact.

In deze WIFS nieuwsbrief in een nieuwe stijl bieden we je graag een impressie van het congres met impact.
 
 
Nicolette Loonen, voorzitter WIFS

« naar overzicht