Women in financial services

Members login
aanmelden

Event 3 oktober 2017: De WIFS Diversity Research Accelerator

Welke publicatie over gender-diversiteit was voor jou dé eyeopener van 2016? De shortlist van de WIFS Diversity Research Accelerator (DRA) is in mei vastgesteld en De WIFS Raad van Advies heeft zich gedurende de zomer over deze drie onderzoeken kunnen buigen om tot een winnende publicatie te komen.

Tijdens het WIFS-evenement op 3 oktober aanstaande presenteren de auteurs uit de top 3 hun inzichten aan alle aanwezigen en maakt de Raad van Advies de winnaar bekend.

Deze keer zijn we te gast bij ING in Amsterdam, waar ons weer een mooi programma te wachten staat.

Programma:
16:00 - 16:30 uur             Ontvangst
16:30 - 16:45 uur             Opening door WIFS-bestuursvoorzitter Natalia Goncharova en programmaoverzicht met Simone Roerink
16.45 - 16.55 uur             Welkomstwoord ING Host Isabel Fernandez
16:55 - 17:40 uur             Presentatie onderzoeken
17:40 - 18:00 uur             Intermezzo en Jury-overleg
18:00 - 18:30 uur             Jury-oordeel en award uitreiking
18:30 - 19:30 uur             Borrel

De top 3 onderzoeken die door de auteurs zullen worden gepresenteerd:

Zaina Ahmed-Karim, Partner bij EY Financial Services EMEIA
Ernst & Young (2016). Navigating disruption without gender diversity? Think again. How 5 disconnects are holding back gender diversity and stifling innovation in business.
EYGM Limited report. EYG no. 00758–164Gbl.
Rapport

Prof. dr. Belle Derks, hoogleraar Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht
Derks, B., Van Laar, C. & Ellemers, N. (2016). The Queen Bee Phenomenon: Why Women Leaders Distance Themselves from Junior Women.
The Leadership Quarterly, 27 (3), 456-469.
Rapport

Prof. dr. Floor Rink, hoogleraar op de leerstoel "Identiteit en Gedrag in Organisaties" aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Ryan, M. K., Haslam, S. A., Morgenroth, T., Rink, F., Stoker, J., & Peters, K. (2016). Getting on top of the glass cliff: Reviewing a decade of evidence, explanations, and impact.
The Leadership Quarterly, 27(3), 446-455.
Rapport

WIFS-leden die het event willen bijwonen kunnen zich hier inschrijven.

De WIFS Diversity Research Accelerator heeft als doel om publicaties die inzichten op het gebied van genderdiversiteit geven onder de aandacht te brengen bij WIFS leden en organisaties in de financiële sector. De Diversity Research Accelerator is een door WIFS georganiseerd platform dat gepubliceerde onderzoeken over genderdiversiteit in de financiële sector identificeert, selecteert, beoordeelt en verkiest. Uit alle publicaties selecteert het WIFS bestuur haar top 3 publicaties op basis waarvan de auteur nieuwe en praktisch toepasbare inzichten op het gebied van genderdiversiteit aandraagt aan WIFS-leden en WIFS-bedrijfsleden. De WIFS Raad van Advies, bestaande uit Maurice Oostendorp, Klaas Knot, Daphne de Kluis, Diederik van Wassenaer en Dorothee van Vredenburch, kiezen de winnende publicatie. Tijdens het WIFS-DRA-evenement op 3 oktober presenteren de auteurs uit de top 3 hun inzichten aan aanwezigen en maakt de Raad van Advies de winnaar bekend.

WIFS heeft als missie om een betere balans te creëren tussen masculiene en feminiene waarden in de financiële sector en beoogt handvatten te bieden aan WIFS leden om hun leiderschapskwaliteiten te versterken én om organisaties in de financiële sector inzichten te bieden in het ontwikkelen van vrouwelijk leiderschap. In 2016 verrichtte WIFS samen met KornFerry HayGroup zelf onderzoek naar vrouwelijk leiderschap in de financiële sector. Dit jaar pakken we een rol op in het in kaart brengen van de vele initiatieven die plaatsvinden op het gebied van onderzoek naar genderdiversiteit, met behulp van de WIFS Diversity Research Accelerator.

« naar overzicht