Women in financial services

Members login
aanmelden

Executive lunch bij Kempen & Co

Op 30 juni kwamen 12 WIFS leden op bezoek bij Kempen & Co voor een inspirerende executive lunch met Erik Luttenberg, COO van Kempen & Co. Kempen & Co heeft sinds begin dit jaar een bedrijfslidmaatschap bij WIFS en dit was een mooie gelegenheid om het bedrijf beter te leren kennen.

Erik vertelde over het cultuurprogramma dat de afgelopen jaren bij Kempen Capital Management is uitgerold. Dit is gebaseerd op de visie van Jim Ware zoals beschreven in zijn boek High Performing Investment Teams. De uitgangspunten van het boek zijn fundamenten van gedrag geworden binnen Kempen. Inmiddels heeft het bedrijf al drie keer een focus Elite award gewonnen van de Focus Consulting Group.

De fundamenten zijn o.a. een gezamenlijke visie, gezamenlijke waarden en vooral een gezamenlijke taal. Tijdens de lunch kwam de gezamenlijke taal ter sprake zoals: be curious and open, know the difference between facts and story, “claim, don’t blame” en decision rights. Door deze gezamenlijke taal is het makkelijker elkaar aan te spreken op gedrag en weet iedereen ook wat waarmee bedoeld wordt.

Voor de WIFS leden waren dit zeer herkenbare thema’s en het leverde dan ook een geanimeerde discussie en veel interactie op. Ook het diversiteitsthema kwam nog even aan de orde. Kempen heeft onlangs een intern vrouwennetwerk opgericht en werkt hierin graag samen met WIFS. Deze lunch was een mooie eerste kennismaking.

De volgende executive lunch is gepland op 5 september met Kees van Dijkhuizen van ABN AMRO.

« naar overzicht