Women in financial services

Members login
aanmelden

Executive lunch bij PGGM: Overstap van bank naar pensioen klein

Op 10 september vond de executive lunch plaats bij PGGM met Alexandra Phillippi, COO. Elf WIFS dames gingen met haar in gesprek over de ontwikkelingen in de pensioensector en de uitdagingen die hierdoor op PGGM en op Alexandra afkomen. 

Ze stapte in 2018 over van ABN AMRO Bank naar PGGM, een gemakkelijke stap? De stap was haar erg meegevallen, omdat er veel raakvlakken zijn tussen beide sectoren. Ervaring in leiderschap helpt volgens haar om eventuele nieuwe materie in een nieuwe organisatie snel te kunnen doorgronden. Een belangrijk verschil tussen beide bedrijven is het aantal klanten. PGGM bedient een tiental pensioenfondsen, waarmee op bijna dagelijkse basis intensief en persoonlijk contact wordt gehouden.

Het kan niemand de laatste tijd zijn ontgaan dat er veel beweging is in de pensioensector en dat de toekomstige uitdagingen groot zijn. PGGM speelt daarop in door de wendbaarheid te vergroten en op basis van een goede analyse in te spelen op scenario’s die aanpassingen in het pensioenstelsel met zich mee  brengen. Verdere digitalisering speelt hierin ook een rol.

De WIFS dames zijn ook geïnteresseerd in het duurzaam beleggingsproces van PGGM. PGGM heeft duurzaamheid verankerd in alle stappen van het beleggingsproces en spreekt ook haar tegenpartijen en externe managers aan op duurzaamheid. In de beleggingen wordt voor klanten op basis van diverse thema’s met impact belegd via Beleggingen in Oplossingen.

Alexandra licht toe dat de genderdiversiteit binnen PGGM de afgelopen jaren is verbeterd en dat er nu 36% vrouwen in het management zitten. De overige diversiteit binnen PGGM is nog wel voor verbetering vatbaar qua regio en afkomst. Een mooie taak om bij de werving de diversiteit te vergroten.

Ten slotte bespreekt Alexandra wat de bron van haar ambitie is. Zij heeft van jongs af aan geleerd om hard te werken, door te zetten en resultaatgericht te zijn. En af en toe is het van belang dat je mazzel hebt dat iemand je helpt om een stap verder te komen. Het is daarin belangrijk dat je gezien wordt.

 

« naar overzicht