Women in financial services

Members login
aanmelden

Executive lunch bij BNY Mellon op 27 januari

Schrijf je in voor deze lunch op 27 januari 2020 van 12.00 – 14.00 uur in het WTC gebouw in Amsterdam. Het onderwerp: Unconsious bias, over onze onbewuste vooroordelen, met Leonique van Houwelingen (CEO BNY Mellon). Ze is ook benoemd tot 1 van de 100 Most influential Women in Europoean Finance 2019.

 

Alle technische mogelijkheden van vandaag de dag horen bij een niet te stuiten vooruitgang. Prachtig, maar deze verworvenheden mogen geen nieuwe belemmeringen meebrengen voor vrouwen die naar de top willen, bijvoorbeeld doordat algoritmes niet vrij zijn van unconsious bias ofwel onbewuste vooroordelen.

Als algoritmes mannen bevoordelen boven vrouwen, dan is het woord vooruitgang niet op z’n plek. Dan staan we wederom stil en blijft alles zoals het de afgelopen decennia was: vrouwen stromen dan slechts mondjesmaat door naar topposities en gebalanceerde man/vrouwverhoudingen komen verder onder druk te staan. In zo’n wereld wordt vrouwelijk talent, dat keihard nodig is om aansluiting te blijven vinden op een speelveld dat harder dan ooit verandert, opnieuw gepasseerd.

Leonique van Houwelingen begon haar carrière bij ABN AMRO Bank in 1995, waar ze verschillende (management) functies op diverse bankgebieden ging vervullen, waaronder Export Finance, Fixed Income Transaction Management, Legal en Working Capital. Ze trad in 2003 in dienst bij BNY Mellon, waar ze meer dan drie jaar de afdeling Legal, Risk and Compliance oprichtte en leidde, waarna ze Hoofd Relatiebeheer werd voor klanten in Continentaal Europa. Op 1 augustus 2009 nam ze een rol aan als Country Executive en vanaf 1 oktober van datzelfde jaar accepteerde ze extra verantwoordelijkheden als filiaalmanager. Daarnaast is ze sinds begin 2011 voorzitter van de Foreign Bankers Association en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Banken.

Schrijf je snel in want vol is vol. Het maximum aantal deelnemers is 15.

 

« naar overzicht