Women in financial services

Members login
aanmelden

Executive lunch NIBC met Herman Dijkhuizen

NIBC past niet in de patatsnijder was het onderwerp van deze geslaagde executive lunch.

WIFS was op bezoek bij Herman Dijkhuizen, CFO en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van NIBC Bank. 

 

Op 2 oktober 2018 was WIFS op bezoek bij Herman Dijkhuizen, CFO en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van NIBC Bank. Herman is precies vijf jaar in dienst van de bank. Hij vertelde openhartig en met humor over zijn persoonlijke ervaringen met de beursgang van NIBC, die op 23 maart 2018 heeft plaatsgevonden. Tot die datum was de bank volledig in handen van JC Flowers, een US private equity firma. NIBC had eerder in 2007 al overwogen om naar de beurs te gaan maar die beursplannen werden afgeblazen als gevolg van de kredietcrisis. Daarna is NIBC van louter zakenbank ook een bank geworden die onder andere spaarrekeningen en hypotheken aan particulieren aanbiedt. Met de beursgang die afgelopen maart plaatsvond is 25% van de bank in handen gekomen van andere beleggers. De overige 75% is in handen gebleven van JC Flowers die daarmee nog steeds het meerderheidsbelang heeft.

Een succesvolle beursgang is van veel factoren afhankelijk en op veel van die factoren heb je nauwelijks of geen invloed. Zo stonden tijdens de voorbereidingen tot januari 2018 alle seinen op groen voor een goed verloop tegen een mooie prijs. Maar toen president Trump overnight enkele uitspraken deed, onder andere over een mogelijke trade war met China veranderde het sentiment onder US beleggers plotseling sterk. Toen de dag van de beursintroductie uiteindelijk daar was, kwam de prijs aan de onderkant van de prijsrange te liggen.

De voorbereiding was intensief en vergde van zowel het kern- team, als de gehele organisatie veel inspanningen, waarbij het startpunt de zogenoemde 'equity-story' is waarmee je de markt in gaat. De Raad van Bestuur van NIBC heeft hierin bewuste keuzes gemaakt, die uiteindelijk hebben geleid tot een eigen verhaal dat de bank goed weergeeft maar dat niet persé 'in de patatsnijder past' van de investment banks. Zo heeft de bank bijvoorbeeld geen betalingsverkeer en richt zij zich op een specifieke groep bedrijven met middelgrote leningen. Doordat de bank kleiner is dan de grootbanken kan het meer agile en ondernemend opereren en is er weinig hiërarchie. De aanwezige WIFS leden van NIBC konden dit bevestigen.

Bij een beursgang is ook het prospectus van belang. Herman grapte dat dit dikke boek van maar liefst 765 pagina's zoveel risicofactoren beschrijft 'dat je op basis hiervan nooit in een aandeel zou willen beleggen'. Gelukkig kozen veel beleggers hier wel voor en kunnen Herman en het hele team terugkijken op een geslaagde exercitie.
Ook daarna is er weer nieuwe energie nodig, aangezien de IPO geen eindpunt is, maar een startpunt van een nieuwe fase voor de bank. Met een cultuur van gezamenlijkheid en een goede teamspirit heeft de bank een grote kans hierin succesvol te zijn.

« naar overzicht