Women in financial services

Members login
aanmelden

Toetsing van bestuurders en commissarissen door DNB

Ondertekening bedrijfslid- maatschap door DNB. Seminar over meer diversiteit met Joanne Kellermann, directielid van DNB en Merel van Vroon- hoven, bestuursvoorzitter van de AFM. 

Op 16 oktober is de Nederlandsche Bank, de prudentiële toezichthouder op de financiële sector, een bedrijfslidmaatschap aangegaan met WIFS om het belang van meer diversiteit in de financiële sector te onderstrepen. WIFS en DNB hebben rondom de ondertekening een interessant seminar georganiseerd met verschillende sprekers.

Centraal staat het belang van meer diversiteit in de financiële sector, aandacht voor feminiene waarden en de wijze waarop DNB daar in haar toezicht aandacht voor heeft. Bijzonder is dat op dit seminar nog net de twee leading ladies in het toezicht op de financiële sector samen op het podium staan: Joanne Kellermann, directielid van DNB en Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter van de AFM. Joanne heeft de Bank per 1 november 2014 verlaten.

De dagvoorzitter is Femke de Vries, divisiedirecteur Expertisecentra en verantwoordelijk voor de toetsingen.

Dit zijn de sprekers:

Joanne Kellermann, directielid DNB, zal haar persoonlijk visie op dit thema geven.

Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter van de AFM, zal het seminar afsluiten.

Tim Kamphorst, Tim Kamphorst, partner van The Executive Network, gelooft sterk in de kwaliteit van vrouwen (en niet in quota). Hij vertelt over zijn drive om steeds meer vrouwen op de shortlist te krijgen voor commissariaten en Raden van toezicht in de financiële sector. Èn hoe hij deze vrouwen voorbereidt op de toetsgesprekken bij DNB.

Nicolette Loonen, oprichtster van WIFS, gaat als ervaringsdeskundige in op het proces om lid van de Raad van Toezicht te worden van een groot pensioenfonds.

Jacoby Mensinga (toezichthouder bij het Expertisecentrum toetsingen van DNB) en

Guurtje Wolters (toezichthouder en projectleider toetsingen bij pensioenfondsen)

Hoe gaan die toetsingsgesprekken. Wanneer ben je geschikt voor een bestuurders of commissarisfunctie. Hoe wordt in toetsgesprekken omgegaan met feminiene waarden? Verder geven alle sprekers tips om de optie van een commissariaat te verkennen. Kortom, een seminar waar de impact van meer vrouwelijke waarden in de financiële sector heel tastbaar wordt gemaakt.

Datum: donderdag 16 oktober 2014

Tijd: 14.30 - 18.00

Locatie: De Nederlandsche Bank, Westeinde 1, Amsterdam
Timing: Ontvangst tussen 14.30 tot 15.00. Seminar van 15.00 ? 18.00 uur met aansluitend borrel en gelegenheid tot netwerken.

Doelgroep: Voor leden van WIFS, medewerkers van DNB en AFM die meer willen weten over de geschiktheidstoetsingen van bestuurders en commissarissen van financiële instellingen en de rol van feminiene waarden daarbij.

Meer weten:

Op de site van DNB vind je veel achtergrond informatie over het toetsen op geschiktheid en betrouwbaarheid van bestuurders, beleidsbepalers en commissarissen door DNB.

Of lees het artikel waarin de tien grootste misverstanden over toetsingen de wereld uit geholpen worden, waaronder het misverstand dat jonge bestuurders niet door de toetsing komen.

 

Algemene informatie

Routebeschrijving naar DNB:

http://www.dnb.nl/over-dnb/contact-en-route/index.jsp

Vervoer en parkeren:
De bijeenkomst vindt plaats bij de Nederlandsche Bank. Helaas is parkeren bij de Nederlandsche Bank niet mogelijk. De dichtstbijzijnde grote parkeergarage vind je onder het Muziektheater. Vanaf de ring A-10 neem je de afslag centrum (S110 of S116), en volg je de P-route. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen langs de Amstel.

Je kunt ook parkeren bij de Heinekengarage op de Eerste van der Helststraat nummer.

Openbaar vervoer

Vanaf NS Station Amsterdam CS

  • Per metro: richting Gaasperplas (53), Gein (54) of Amstelveen (51), uitstappen halte Weesperplein. U neemt de uitgang Amstel/Sarphatistraat. Via de Sarphatistraat loopt u over de Amstel richting Frederiksplein. Bij de kruising met stoplichten gaat u linksaf waar zich de publieksingang van de Nederlandsche Bank bevindt.
  • Tram 4: Richting Rai, uitstappen halte Frederiksplein.

Beveiliging bij DNB

Je dient aangemeld te zijn voor dit event. Na binnenkomst moet je kunnen legitimeren met een identiteitsbewijs. Je krijgt verder toegang tot DNB via een detectiepoortje. Jouw eventueel meegenomen spullen moeten eerst door een X-ray machine alvorens je ze mee naar binnen kunt nemen. Houdt u er rekening mee, dat deze veiligheidsmaatregelen wat extra tijd kosten.

« naar overzicht