Women in financial services

Members login
aanmelden

Het warme bad van de IT

Interview met WIFS-vrouw Monique van de Heisteeg, Improvement Manager IT bij ABN AMRO. Vrouwen kunnen helpen de ICT begrijpelijk te maken.

Twintig jaar geleden kwam Monique van de Heisteeg (44) bij ABN AMRO terecht. Inmiddels heeft ze het geschopt tot Improvement Manager bij IT Services. Vrouwen kunnen helpen de ICT begrijpelijk te maken.

De afdeling IT Services was niet het eerste waar Monique aan dacht bij haar volgende carrièrestap. Ze had immers geen ICT-achtergrond. Maar toen daar een vacature vrijkwam, reageerde ze toch. Die functie bleek al vergeven, maar de manager zag in haar een ideale Improvement Manager. Ik las het functieprofiel en dacht: dat kan ik echt niet. Maar ik ben erin gestapt en kwam in een warm bad terecht. Mijn collega?s vonden het zichtbaar leuk om mij wegwijs te maken in IT en ik wilde graag die kennis opdoen.

Technisch verhaal
Na een jaar op IT Services ziet Monique dat zij als vrouw een goede aanvulling is in de ICT-wereld. "Vrouwen benaderen IT anders, minder vanuit de techniek en meer vanuit wat het betekent voor de (interne) klant. Mijn functie houdt in dat ik meedenk over nieuwe producten, processen en de toekomst van IT Services. Communicatie is daarbij belangrijk. De ICT is vaak een technisch verhaal, vrouwen kunnen helpen zo'n verhaal begrijpelijk te maken", legt ze uit. Monique houdt zich ook actief bezig met diversiteitsmanagement in het programma TOPS M/V. Doel: meer vrouwen in functie binnen TOPS, de backoffice van ABN AMRO, waar IT Services deel van uitmaakt. TOPS M/V heeft samen met alle onderdelen diversiteitsplannen gemaakt. Binnen IT Services is bijvoorbeeld onderzocht hoe technisch de functies zijn. "Het was grappig om te zien dat je voor veel functies helemaal geen IT-achtergrond hoeft te hebben. Inzicht in het proces en project, relationele vaardigheden en affiniteit met IT zijn veel belangrijker."

Met de tijd mee
Monique denkt mee over de toekomst van de bank, in het bijzonder de toekomst van de dienstverlening door IT Services. Flexibiliteit is daarbij volgens haar van groot belang. "De IT verandert voortdurend en is een grote kostenpost. Je moet en wil als bank met de tijd meegaan, maar voortdurend vernieuwen, zou te kostbaar zijn. Flexibiliteit zit in de applicatie, op dat niveau kun je innovatief zijn. De onderliggende infrastructuur moet zo veel mogelijk standaard zijn, maar ons toch in staat stellen flexibel en snel in te spelen op de veranderende eisen van klanten of toezichthouders. Alleen zo kun je meebewegen met de wensen van de klant terwijl je de kosten laag houdt."

Cabaret
Naast haar baan is Monique bestuurslid van het vrouwennetwerk Women in Financial Services (WIFS), maakt zij deel uit van het ABN AMRO-cabaret en heeft ze een gezin met twee kinderen. "Toen ik hoorde dat er een vacature was in het bestuur van WIFS, kreeg ik spontaan het idee om daarvoor te gaan. Ik was immers al bezig met genderdiversiteit, en dit sloot daar mooi bij aan?, zegt ze. In haar portefeuille heeft Monique de organisatie van het WIFS-jaarcongres, volgend jaar gehost door ABN AMRO, en het opzetten van Young WIFS. Net als haar man werkt ze fulltime. Haar kinderen van 5 en 7 gaan drie dagen per week naar de naschoolse opvang. Monique: "De opvang vinden ze fantastisch. Ik kan ook niet zeggen dat ik de combinatie van gezin en werk zwaar vind. Ik heb veel mazzel, mijn kinderen zijn makkelijk en bijna nooit ziek. En mocht er thuis toch iets zijn, dan is ABN AMRO heel flexibel".

« naar overzicht