Women in financial services

Members login
aanmelden

Jaarthema 2017 ‘Lean In!’

Het nieuwe jaarthema luidt ‘Lean In’. Wij zijn trots op de mooie paraplu die het jaarthema ‘Facing Finance’ ons heeft geboden. Een campagne-formule die zondermeer voor herhaling vatbaar is. Wij blikken graag nog even kort terug, om beter te kunnen duiden hoe we uiteindelijk bij ‘Lean In’ zijn uitgekomen.

2015. Het jaar van de erkenning. Onze sector is uit balans en er moet nog veel gebeuren. Wij weten dat feminiene waarden hierin een positieve bijdrage kunnen leveren. Tijd voor Facing Finance!

2016. Wat is eigenlijk de WIFS-rol en bijdrage? Wat is onze toegevoegde waarde? Hoe kunnen wij helpen het veranderingsproces in onze sector op gang te brengen? Wij starten het WIFS-onderzoek naar vrouwelijk leiderschap. De WIFS-activiteiten van 2016 worden volledig gericht op het brengen van de ‘Facing Finance’ boodschap: Erken het probleem en denk na over hoe jij bijdraagt en een verschil maakt.

Het onderzoek naar vrouwelijk leiderschap wordt eind zomer 2016 succesvol afgerond: Vrouwelijke leiders maken het verschil. We kunnen feiten, inzichten en handvatten bieden. Hoe gaan we deze nu inzetten? Op 6 oktober 2016 geeft WIFS haar commitment af om met de resultaten van haar onderzoek de sector te gaan helpen. Wij gaan met onze stakeholders het gesprek aan, onderbouwd met feiten: hoe bevorder jij vrouwelijk leiderschap in jouw organisatie? Tegelijkertijd inspireren wij en wakkeren wij een dialoog aan: Hoe deel jij jouw best practices op het gebied van vrouwelijk leiderschap met de sector? Vertel het voort! Meer vrouwelijk leiderschap is hard nodig!

2017. De boodschap over de toegevoegde waarde van vrouwelijk leiderschap gaat zich verspreiden als een olievlek, binnen onze sector en daarbuiten. Ons doel is dat de sector doordrongen raakt van de gedachte dat vrouwelijk leiderschap echt het verschil maakt en dat hierop wordt geacteerd. WIFS komt extra dichtbij om deze boodschap te brengen, door te luisteren en te steunen: We Lean In. Wij doen dit middels activiteiten gericht op onze directe stakeholders (Leden en partners). Daarnaast starten wij nieuwe initiatieven gericht op de positionering van WIFS als baken van kennis, steun en verbinding in de diversiteitsdiscussie binnen de sector.

‘Lean In’ ademt ambitie, dat is wel te voelen! Wat wordt jouw bijdrage in het verwezenlijken van onze ambities? Hoe creëren wij samen een dialoog die viral gaat, een olievlek?

Wij hopen dat je mee doet aan de leden-enquête 2017 die volgende week wordt verspreid. Wij zijn er klaar voor om de dialoog aan te gaan, het is tijd voor Lean In!

« naar overzicht