Women in financial services

Members login
aanmelden

Kees van Dijkhuizen: “Ik werk op vrijdag thuis”

Dit was één van de openhartige uitspraken die Kees van Dijkhuizen, CEO van ABN AMRO Bank N.V., deed tijdens de WIFS executive lunch van 5 september jl. In het bijzijn van 15 enthousiaste WIFS leden vertelde hij over zijn eerste 100 dagen als CEO van ABN AMRO en hoe hij de bank duurzamer wil maken.

Bij zijn aantreden begin 2017 heeft hij een nieuw team samen mogen stellen. Daarbij heeft hij ook hard gezocht naar vrouwen en er ook enkele weten te vinden, bijvoorbeeld Tanja Cuppen als CRO en Daphne de Kluis, de CEO Commercial Banking. In de ‘loop’ onder het Executive Committee heeft Kees met zijn team het percentage vrouwen weten te verbeteren van 23 naar bijna 40 %. Kees vindt vooral diversiteit in brede zin belangrijk en noemt hierin bijvoorbeeld ook het recente aantrekken van de 41-jarige Deen Christian Bornfeld in de rol van Chief Innovation & Technology Officer een mooi succes, als ook de nieuwe Britse CFO, Clifford Abrahams.

Binnen de bank wordt  IT steeds meer een cruciale factor. Ook op duurzaamheidsvlak wordt de bank manifester. De menselijke factor blijft echter uiteindelijk toch het belangrijkst. Kunnen skypen met klanten op door hen gewenste tijden of zorgen voor een hypotheek binnen 1 dag.

ABN AMRO verduurzaamt
Op het gebied van duurzaamheid benoemt Kees dat banken een maatschappelijke functie hebben en dat ABN AMRO ook graag bijdraagt aan een duurzame samenleving. Dit gebeurt o.a. door bepaalde zaken niet meer te financieren zoals de Dakota pijplijn en tabak. Maar ook door positieve stimulans te geven aan bijvoorbeeld hypotheekhouders die met financiering worden gestimuleerd om te investeren in hun woning voor energielabel A. En binnen private banking krijgen klanten binnenkort eerst een groen beleggingsproduct aangeboden. Duurzame portefeuilles hoeven ook helemaal niet slechter te renderen dan ‘gewone’ beleggingsportefeuilles. Direct na de lunch opent Kees een nieuw ABN AMRO pand Circle dat 100% circulair is. Ze gaan het deels gebruiken als vergaderlocatie en stellen het open voor publiek. Mooie voorbeelden van daden die veel meer impact hebben dan veel woorden.

Diversiteit en vitaliteit
De functie van CEO is intensief. Het is daarom belangrijk om gezond te blijven. Kees loopt bijvoorbeeld iedere dag wanneer dit kan via de trap 21 verdiepingen omhoog en schaatst regelmatig. En hij heeft besloten om op vrijdag thuis te werken en draagt dit ook actief uit binnen de bank. Hierdoor blijft ook zijn geest gezond. In zijn werk geeft hij aan dat het belangrijk is om goede mensen om je heen te verzamelen en dat het vooral belangrijk is om je baas goed te managen! Hij zou graag nog meer vrouwen in de top van de bank zien, zonder er een quotum aan te willen hangen. Het is bijzonder dat vrouwen tot hun dertigste sneller gaan dan mannen en dat dit daarna andersom is. Hij geeft aan zelf een groot netwerker te zijn en dat dit voor vrouwen ook belangrijk is. Het WIFS netwerk is hierin een goede stap en hij draagt WIFS dan ook een warm hart toe en wenst alle dames veel succes in hun carrières. Namens WIFS bedanken we Kees voor zijn openhartige en inspirerende gesprek.

« naar overzicht