Women in financial services

Members login
aanmelden

Kunnen vrouwen eigenlijk wel netwerken?

Er is van alles over geschreven. Vrouwen zijn goed in de inhoud. Ze bereiden zich uitgebreid voor op meetings en presentaties. Ze zijn empatisch en kunnen goed luisteren. Vrouwen zijn de ideale leiders van de toekomst. Maar als het over netwerken gaat, dan kunnen ze er niks van. Ze moeten altijd eerder weg om kinderen van de crèche te halen. Vinden het lastig om mensen aan te spreken die ze niet kennen. Vinden mensen hoger in de hiërarchie doodeng en als ze dan eenmaal netwerken dan staan ze te klagen over zaken die niet lukken. Lees hier de blog van WIFS-lid en oud-bestuurslid Nienke Bloem.

Er bestaat ook een gender verschil. Vrouwen netwerken graag met iemand die zij aardig vinden en waarbij ze zich op hun gemak voelen. Mannen netwerken meer strategisch; wie wil ik nog spreken om iets voor elkaar te krijgen of een bondje te sluiten voorafgaand aan de officiƫle besluitvorming.
Maar alle mythes daargelaten, ik ben ook een vrouw en ik ga hier eerlijk bekennen dat ik het heerlijk vind om te netwerken. Dat ik me verheug op momenten dat ik kan kennismaken met mensen die ik nog niet ken of me weer kan verbinden met mensen die ik even niet gesproken heb. Waarom ik dit vind? Netwerken geeft me energie, laat me nieuwe mensen ontmoeten en legt een basis voor de toekomst in kennis, kunde en vaardigheden puur door verbinding.

Lees hier verder voor de blog van Nienke Bloem over de verschillende niveau's van macht.

« naar overzicht