Women in financial services

Members login
aanmelden

Leren van succesvolle leiders

 

Van wie kunnen wij beter leren over vrouwelijk leiderschap dan van succesvolle vrouwelijke leiders uit de sector zelf? Want wat is dat eigenlijk, ‘succesvol vrouwelijk leiderschap’? En waar worden vrouwen nu eigenlijk precies door belemmerd?

WIFS heeft samen met Korn Ferry Hay Group nader onderzoek verricht naar de onderscheidende kwaliteiten van succesvolle vrouwen in de financiële sector door deze te identificeren en tegelijkertijd financiële instellingen en vrouwen in de sector handvatten te bieden om (door) te kunnen groeien. Voor het onderzoek heeft Korn Ferry Hay Group gesteund door WIFS, 180 graden feedback over 40 succesvolle vrouwelijke leiders uit de financiële sector verzameld, werkzaam binnen 19 verschillende banken, verzekeraars, pensioenfondsen en toezichthouders in Nederland. 

Genomineerde vrouwen 

Deze succesvolle vrouwen zijn geselecteerd door middel van een zorgvuldig door WIFS aangedragen en uitgevoerd proces waarin collega’s uit de sector vrouwelijke leiders konden nomineren. De genomineerde vrouwen hebben met behulp van Korn Ferry Hay Group-middelen inzicht verkregen in de eigen toegepaste leiderschapsstijlen en feedback verzameld van direct reports. Vervolgens zijn deze resultaten afgezet tegen de wereldwijde benchmark van Korn Ferry Hay Group (37.500+ managers (m/v) en hun direct reports uit de financiële sector). Hiermee is inzichtelijk gemaakt wat succesvolle vrouwen in de financiële sector onderscheidt van andere leiders.

Kom op 6 oktober naar ons evenement in de Hermitage, waar we je meenemen in de wereld van de leiderschapsstijlen en kwaliteiten van onze ‘eigen’ vrouwen. Er zal in panel-opzet uitvoerig worden besproken wat de impact van succesvol vrouwelijk leiderschap is op het werkklimaat in onze sector.

Mocht je je nog niet aangemeld hebben, doe dit snel – er is nog een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

« naar overzicht