Women in financial services

Members login
aanmelden

Home

Nazomeren

De zomer vind ik altijd een geschikte tijd voor reflectie en het opdoen van nieuwe ideeën. Ik ben met mijn gezin twee weken op vakantie geweest in Frankrijk en op de plekken waar wij waren was wifi niet of nauwelijks aanwezig en ook de telefoon werkte beperkt.

Ik ben dus helemaal “unplugged” geweest. En zoals we weten vanuit de natuurkunde: vacuüm creëert ruimte, ruimte voor nieuwe inzichten, anders zien en denken.  

Het WIFS onderzoek over vrouwelijk leiderschap en diversiteit hield mij bezig. Niet alleen de resultaten, die wij gaan publiceren en uitgebreid bediscussiëren tijdens ons evenement in de Hermitage op 6 oktober. Maar ook de vraag, wat kunnen wij als WIFS betekenen, welke impact willen wij hebben, en überhaupt, is het nodig wat wij doen?

Het antwoord op de vraag of het nodig is wat wij doen, kreeg ik tijdens het lezen van het “EBA Report on the benchmarking of diversity” (gepubliceerd 8 juli 2016). De meest schokkende conclusie voor mij is de verandering van het aantal vrouwelijke bestuursleden. In vergelijking met het gemiddelde over 2010-2013 is de vertegenwoordiging van vrouwen in raden van bestuur in 2014 met 5,28% …gedaald! En met een aandeel van 14,3% vrouwen in executive boards staat Nederland op de 14de plaats (uit 23 landen). Dat betekent dat er nog veel werk te doen is!

De zomer werd ook gekenmerkt door de Olympische Spelen. Ik heb genoten van het kijken naar de spannende wedstrijden en naar de emoties die loskomen bij het winnen of net missen van een medaille. Het viel me op dat de meeste Nederlandse medailles door vrouwen werden gewonnen. Ik vroeg me af of dit vaker is voorgekomen. Een kleine zoektocht op Internet leerde mij dat de Nederlandse vrouwen al jarenlang uitstekend presteren op de Olympische Spelen! Het totaal aantal gewonnen medailles sinds 1928 is voor vrouwen 123 en voor mannen 120. Maar er hebben wel twee maal zoveel mannen als vrouwen deelgenomen aan de Olympische spelen! De mannen worden dus letterlijk en figuurlijk verslagen door de vrouwen als het gaat om het winnen van medailles.

Echter, ondanks de sportieve successen van vrouwen zijn weinig vrouwen lid van (inter)nationale sportbesturen en ook zie je weinig vrouwen als coach. Zien jullie hier net als ik ook een duidelijke parallel met de Financiële Sector?  

Het lijkt me interessant om hier tijdens ons komende evenement over vrouwelijke leiderschap eens over van gedachten te wisselen. Ik hoop velen van jullie te spreken op 6 oktober.

Hartelijke groet,

Natalia

Lees ook de eerste honderd dagen van Natalia als voorzitter van WIFS.

« naar overzicht