Women in financial services

Members login
aanmelden

Online themasessie 'Bruggen slaan tussen formele en informele macht' op 23 juni 2020

Het hanteren van macht is een essentieel onderdeel bij het besturen van organisaties. In iedere organisatie is dan ook een (meer of minder uitgewerkt) formeel stelsel van bevoegdheden en regels ingericht om de besluitvorming te reguleren en de organisatie aan te passen aan de eisen van de maatschappij. Wat er gebeurt in de organisatie wordt daarnaast bepaald door het informele systeem van macht en communicatie in de organisatie, zoals de 'tone at the top' of de dynamiek in de bestuurskamer.

In deze themasessie rafelen we de twee systemen uit elkaar om inzicht te krijgen in de logica onder ieder systeem. Dat geeft de basis om de volgende slag te maken: de brug slaan tussen de twee systemen, zodat ze elkaar versterken.

Programma:

  • Het speelveld verkennen. Een inleiding over het thema door Carolien de Monchy, auteur van het boek 'Maatschappelijk Verantwoord Besturen'.
  • Verbinding tussen theorie en praktijk: praktijkvoorbeelden met elkaar uitwisselen in een kleinere digitale subgroep.
  • Reflectie op de verschillende praktijkverhalen: welke lessen trekken we daaruit?

Deze themasessie is een co-creatie tussen WIFS en de Stichting GoodGovernance.nu. De sessie wordt begeleid door: Carolien de Monchy, Liz Early en Jan Vaessen.

Voor deze sessie wordt aangeraden om het in maart 2020 verschenen boek 'Maatschappelijk Verantwoord Besturen' aan te schaffen. De inhoud van de themasessie belicht diverse thema's uit het boek. Het boek beantwoordt de vraag hoe bestuurders en toezichthouders ertoe bijdragen dat de organisatie werkelijk waarde toevoegt aan de maatschappij en wat er daarmee zal veranderen in het besturen. In het boek vertellen door de wol geverfde bestuurders, toezichthouders, bestuurssecretarissen en bestuursadviseurs over hun praktijkervaringen.

Het boek kun je hier aanschaffen. 

Schrijf je hier in voor de online themasessie op dinsdag 23 juni a.s. van 16.00 tot 17.30 uur. Na aanmelding ontvang je een mail met uitnodiging voor een Zoom-vergadering van Jan Vaessen.

« naar overzicht