Women in financial services

Members login
aanmelden

PR Release: ‘Duurzaamheid & diversiteit’

1 oktober, EY hoofdkantoor Amsterdam.

Op 1 oktober jl. organiseerde WIFS het evenement ‘De opkomst van duurzaamheid in de financiële sector: wat is de rol van de vrouw?’. Het vond plaats bij WIFS-bedrijfslid en medeorganisator EY in Amsterdam.

De middag wordt geopend door Natalia Goncharova (bestuurslid WIFS). Zij geeft aan dat de opkomst van duurzaamheid in de financiële sector niet toevallig samengaat met de opkomst van de vrouw in deze sector. Het verband tussen diversiteit en duurzaamheid staat dan ook centraal tijdens deze bijeenkomst. 

Zaina Ahmed-Karim (Partner EY en EMEIA FSO Diversity & Inclusiveness leader) stelt in haar presentatie de vraag: Wat draag jij bij aan diversiteit? Wat is je legacy? Zij liet ons weten dat diversiteit echt een business case is. Organisaties met meer vrouwen in de top presteren aanzienlijk beter!

Dat feit onderschrijft ook onze Keynote spreker van de middag Jan Peter Balkenende (Partner Corporate Responsibility at EY en voormalig  Minister President). Hij neemt ons mee in drie belangrijke onderwerpen: Duurzaamheid in het algemeen en specifiek voor bedrijven, duurzaamheid in de financiële sector en de connectie met vrouwen in de financiële sector. Duurzaamheid is al decennia een onderwerp in de politiek en de circulaire economie staat volgend jaar centraal op de agenda als Nederland voorzitter is van de EU. “Corporate responsibility is niet: we give money to charity!” 'Het gaat er niet primair om wat je teruggeeft maar om de vraag of je je winst op een duurzame manier hebt bereikt en of je echt hebt gekozen voor een bedrijfsstrategie en een bedrijfsmodel waarin sustainability volledig is geïntegreerd.'

Na deze inspirerende woorden heeft een panel met ervaringsdeskundigen, onder leiding van Liesbeth van der Kruit (Director CSR bij Achmea) ons meegenomen in een levendige discussie over dit mooie onderwerp. Enkele inspirerende quotes:

Marilou van Golstein Brouwers (Managing Director of Triodos Investment Management): “Het gaat niet om man/vrouw, maar om waarden. Duurzaamheid is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Het is de enige weg vooruit."

Cilian Jansen Verplanke (Karmijn Kapitaal): “Diversiteit? Minimaal 25% van de andere sekse in de directie is bij ons een contractvoorwaarde”

Roderick Munsters (CEO Robeco): “Duurzaamheid is niet zielig! Aandacht en resultaat voor duurzaamheid in de financiële sector loopt achter op het bedrijfsleven. Vrouwen kunnen een grote rol spelen om deze achterstand in te lopen.”

De middag wordt afgesloten met de inspirerende woorden van Amanda Gigler van MaMaCash: “When people work together and focus on solutions, they can really make a difference  and the difference is more sustainable than if they were struggling individually.”

MaMaCash was het eerste internationale vrouwenfonds ter wereld dat over de hele wereld vrouwenrechteninitiatieven steunt en financiert.

PS: Op 3 november is ons laatste inspirerend evenement van 2015: ‘Hoe neem je jezelf mee op weg naar de RvB?’ Met dit event willen we je inspireren, je bewust maken dat je een eigen unieke toegevoegde waarde hebt. Die je kunt inzetten ter bevordering van diversiteit in de financiële sector. Kijk snel op www.wifs.nl voor meer info.

« naar overzicht