Women in financial services

Members login
aanmelden

PR Release: ‘Hebben vrouwen visie?’

3 september, ING hoofdkantoor Bijlmerplein Amsterdam.

ING is op 3 september 2015 een perfecte gastlocatie geweest voor het WIFS en Van der Laan & Company evenement ‘Hebben vrouwen visie?’

Het thema “Women & the Vision thing” gaat in op wetenschappelijk onderzoek gedaan op basis van 360 beoordelingen van zowel vrouwelijke als mannelijke managers. Hieruit blijkt dat vrouwen op een set geselecteerde criteria gelijk of beter scoren dan hun mannelijke peers….behalve op het punt van visie. Interessante uitkomst vonden wij. Natuurlijk hebben ‘wij’ wel visie en vandaar dat wij in bijzijn van meer dan voldoende ervaringsdeskundigen uit de financiële sector dit onderzoek eens nader onder de loep hebben genomen.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen wel degelijk visie hebben maar dat die niet als zodanig wordt herkend omdat ze hem enerzijds anders verwerven (niet in hun eentje nadenken, maar in overleg met stakeholders) en anderzijds omdat ze hun visie niet als visie presenteren  (“mijn visie is..”) maar gewoon aan de slag gaan volgens eigen inzichten.

Dat het onderwerp visie velen raakt, viel op te maken uit de diversiteit aan quotes:

-      "Ik heb laatst een sollicitatiegesprek verprutst omdat ik geen visie had geformuleerd op de toekomst van de sector. Dat zal me nu niet meer gebeuren".

-      “Voldoende visie, maar onvoldoende zicht- en hoorbaar..... Dat is mijn visie”

-      “Als je ‘visie’ googled bij images, zie je een witte man van rond de veertig in pak die vanaf een bergtop uitkijkt. Volgens mij is de definitie van visie breder dan dat. De visie die vrouwen hebben, wordt vaak niet als visie herkend, terwijl ze hem wel degelijk hebben!”

-      “Women and the vision thing” Martine Frijlink: 'Ik heb onvoldoende draagvlak gecreëerd voor mijn visie voordat ik 'm presenteerde'

Gastsprekers, Christopher Steane (ING), Carien van der Laan (oprichter en partner bij Van der Laan & Company) en Martine Frijlink (Ernst & Young) deelden hun ervaringen hierover met een volle PR zaal. Aangezien ook WIFS’ 6e verjaardag werd gevierd, bood de borrel meer dan gelegenheid om ‘in de verlenging’ de  discussies voort te zetten.

 

« naar overzicht