Women in financial services

Members login
aanmelden

Publicaties over genderdiversiteit

Welke publicatie over gender-diversiteit was voor jou dé eye-opener van 2016? WIFS nodigt je uit om jouw favoriete publicatie op dit gebied te nomineren voor de WIFS Diversity Research Accelerator (DRA).

WIFS heeft als missie om een betere balans te creëren tussen masculiene en feminiene waarden in de financiële sector en beoogt handvatten te bieden aan WIFS leden om hun leiderschapskwaliteiten te versterken én om organisaties in de financiële sector inzichten te bieden in het ontwikkelen van vrouwelijk leiderschap. In 2016 verrichtte WIFS samen met KornFerry HayGroup zelf onderzoek naar vrouwelijk leiderschap in de financiële sector. Dit jaar pakken we een rol op in het in kaart brengen van de vele initiatieven die plaatsvinden op het gebied van onderzoek naar genderdiversiteit, met behulp van de WIFS Diversity Research Accelerator.

 

Wat is de WIFS Diversity Research Accelerator?

De WIFS Diversity Research Accelerator heeft als doel om publicaties die inzichten op het gebied van genderdiversiteit geven onder de aandacht te brengen bij WIFS leden en organisaties in de financiële sector. De Diversity Research Accelerator is een door WIFS georganiseerd platform dat gepubliceerde onderzoeken over genderdiversiteit in de financiële sector identificeert, selecteert, beoordeelt en verkiest. Uit alle publicaties selecteert het WIFS bestuur haar top 3 publicaties op basis waarvan de auteur nieuwe en praktisch toepasbare inzichten op het gebied van genderdiversiteit aandraagt aan WIFS-leden en WIFS-bedrijfsleden. De WIFS Raad van Advies, bestaande uit Maurice Oostendorp, Klaas Knot, Daphne de Kluis, Diederik van Wassenaer en Dorothee van Vredenburch, kiezen de winnende publicatie. Tijdens een WIFS-evenement dit najaar presenteren de auteurs uit de top 3 hun inzichten aan aanwezigen en maakt de Raad van Advies de winnaar bekend.

 

Hoe kun je bijdragen?

Wij zoeken publicaties over diversiteit in brede zin. Niet alleen man-vrouw. Daarbij schakelen wij graag jouw hulp in om zo veel mogelijk waardevolle publicaties inzichtelijk te krijgen. Dit houdt in dat wij jou verzoeken om een aantal gegevens (titel publicatie, naam en contactgegevens van de auteur) met ons te delen. Daarnaast vragen wij je om aan te geven wat jij als belangrijkste inzichten ziet. Stuur ons uiterlijk 14 april 2017 een of meerdere publicaties.

 

Wat zijn de spelregels?

 • Winnaar is de beste publicatie op basis waarvan de auteur nieuwe en praktisch toepasbare inzichten op het gebied van genderdiversiteit aandraagt aan WIFS-leden.
 • Auteurs (die o.a. na een long- en shortlisting door WIFS worden benaderd) geven bij de nominatie van hun publicatie een korte schriftelijke toelichting over mate van
  1. toepassing op gender-diversiteit
  2. toepassing op financiële sector
  3. originaliteit inzichten
  4. bijdragen aan een of meer van de kernwaarden van WIFS: connect, share empower, energize
 • Publicaties hebben 2016 als publicatiedatum.
 • Publicaties zijn Nederlands- of Engelstalig.
 • Auteur is verbonden aan bedrijf of instelling met een vestiging in Nederland.
 • Auteurs bevestigen hun deelname en geven boven genoemde toelichting bij publicatie uiterlijk 21 april 2017. Voordracht van publicaties waar leden Raad van Advies auteur van zijn, zijn uitgesloten.

 

Wat gebeurt er met jouw inzending(en)?

Zodra alle publicaties binnen zijn, stellen we een longlist op met alle inzendingen die aan de spelregels voldoen en waarvan de auteur uiterlijk 21 april instemt met deelname aan de Diversity Research Accelerator. Begin mei zie je op WIFS.nl deze longlist. Het WIFS bestuur selecteert vervolgens de top 3 beste publicaties waaruit de WIFS Raad van Advies de winnaar selecteert.

 

Stuur nu in!

Via deze link kun je per publicatie een kort formulier invullen en met de publicatie uiterlijk 14 april 2017 sturen naar onderzoek@wifs.nl.

 

Kunnen we jou van meer achtergrond of uitleg voorzien?

Neem contact op via onderzoek@WIFS.nl. Vanuit de WIFS-onderzoekscommissie, bestaande uit Neeltje van de Wiel en Susan Bruning-van der Werf, wordt dan zo snel mogelijk gereageerd op jouw vraag.

 

« naar overzicht