Women in financial services

Members login
aanmelden

Share your values!

Share your Values! Dat was de titel van het WIFS-evenement op dinsdag 31 mei jl. Een middag waarin WIFS-leden en introducees werden uitgenodigd om hun persoonlijke waarden te delen. En waarin we onze sprekers de vraag stelden wat zij met hun waarden doen in hun dagelijks werk. Dat resulteerde in persoonlijke en verrassende verhalen.

Een prachtige bijdrage aan ons jaarthema ‘Facing Finance’, waarmee we aandacht vragen voor de zo noodzakelijke verandering in de financiële sector. En die verandering brengen we, onder andere, teweeg door een ander gezicht te geven aan onze sector. Het laten zien van je persoonlijke waarden is daar een belangrijk onderdeel van.

De betekenis van waarden
De WIFS-leden en introducees werden ontvangen in de hal van PGGM, onze gastlocatie voor die middag. Daniëlle Lewis opende het event namens WIFS. Ze nam ons kort mee in haar persoonlijke zoektocht naar de betekenis van het woord ‘waarden’. "Een waarde is een betekenis gevend ideaal, een overtuiging die kan worden nagestreefd" aldus, Daniëlle. Bottom line komt het erop neer dat of je het nu waarden, normen of overtuigingen noemt, het van belang is dat je jezelf bent en dat je handelt vanuit de waarden die bij jou passen.

Verantwoordelijkheid
De eerste spreker, Else Bos, de gastvrouw van ons event, werd geïnterviewd door Anne Mieke van der Werf, lid van het organisatiecomité. Anne Mieke vroeg Else hoe ze, als CEO van PGGM, haar persoonlijke waarden inzet. Voor Else is verantwoordelijkheid een hele belangrijke waarde en vanuit die verantwoordelijkheid wil ze met PGGM een bijdrage leveren aan het verbeteren van het imago van de financiële sector. "Kijk bijvoorbeeld naar ons pensioenstelsel, wij moeten daar als sector onze verantwoordelijkheid nemen en ervoor zorgen dat ons pensioenstelsel meegroeit met de veranderende maatschappij. Doen we dat niet dan doen we als PGGM afbreuk aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid die we als Coöperatie hebben".

WIFS-talks
Tijdens dit event lanceerde WIFS voor het eerst in de geschiedenis de zogenoemde WIFS-Talks; vrouwen uit het WIFS-netwerk die de microfoon pakten om hun verhaal te vertellen en daarmee anderen te inspireren.

Het spits werd afgebeten door Namita Krul-Taneja. Zij is van mening dat ieder vrouw een ‘rolmodel’ is. De waarden van WIFS (Share, Connect, Empower en Energize) wist zij heel concreet te verbinden met de waarden van haar werkgever, de BNG Bank. En ze weet ze in de praktijk te brengen via haar Social Enterprise, Work+Shelter.

Mirjam Burgers deelde haar persoonlijke geschiedenis die ervoor heeft gezorgd dat ze haar leven en werk invult volgens haar eigen waarden en behoeften. Creativiteit is voor Mirjam een belangrijke waarde, het zorgt dat ze in haar eigen kracht blijft. En ze gaf de zaal mee vooral niet bang te zijn. "Pas je niet aan en ben gewoon jezelf".

Openhartig
Tot slot nam Heske van Ecyk van Heslinga de deelnemers mee naar haar dagelijkse praktijk. Met humor en herkenbare, persoonlijke verhalen wist ze de zaal te boeien en te raken. En ze had nog een paar tips: "Wees heel voorzichtig met het vormen van een oordeel of mening over mensen. Sta open voor anderen en blijf jezelf vernieuwen".

Tijdens de borrel werd er nog druk doorgepraat over het effect en de impact van de verhalen van de sprekers. Het ging vooral over wat de sprekers hadden losgemaakt. Ze hadden stuk voor stuk indruk gemaakt en de vrouwen aan het denken gezet over hun eigen waarden en in hoeverre ze die nu echt integreren in hun werk en leven. We kijken terug op een prachtig, krachtig en zeer persoonlijk WIFS event.

Save the date

Deze maand staat er nog een Executive Lunch op de agenda van WIFS. Schrijf je snel in, want we hebben nog een paar stoelen vrij! En op 6 oktober presenteren we de resultaten van het onderzoek naar succesvol vrouwelijk leiderschap. Je kunt je al inschrijven.

15 juni : Executive lunch

6 oktober : Vrouwen die het [verschil] maken

« naar overzicht