Women in financial services

Members login
aanmelden

SNS REAAL tekent bedrijfslidmaatschap met vrouwennetwerk

Afgelopen donderdag 6 maart hebben Georgette Fijneman, COO bij Zwitserleven, en Maurice Oostendorp, lid van de Raad van Bestuur van SNS REAAL en tevens lid van de Raad van Advies van WIFS, samen het bedrijfslidmaatschap van Woman in Financial Services (WIFS) getekend. SNS REAAL wil graag een afspiegeling zijn van de maatschappij en dichterbij haar klanten o.a. door het hebben van een personeelsbestand dat een afspiegeling vormt van de maatschappij en arbeidsmarkt. Diversiteit wordt dat met een mooi woord genoemd. Denk hierbij aan verschillende persoonlijkheden, achtergronden, generaties en balans man/vrouw.

Netwerken van vrouwen op sleutelposities

Maurice Oostendorp: Als organisatie zitten we in een fase waarin veel verandert. We moeten keuzes maken en risico's nemen. Verschillende invalshoeken helpen dan bij het zoeken naar de juiste oplossing voor uitdagingen en veranderingen. Vrouwen op leidinggevende posities dragen hieraan bij. SNS REAAL heeft daarom het bedrijfslidmaatschap ondertekend met WIFS om het netwerken van vrouwen op sleutelposities in organisaties te stimuleren.

Divers samengestelde (management)teams leiden tot meer creativiteit en een betere performance van de organisatie. Ook binnen SNS REAAL werkt met diversiteitsrichtlijnen bij aanname, benoeming, talentprogramma's en top 100. Dit alles met als doel veel verschillende kwaliteiten en een goede balans tussen masculiene en feminiene waarden in huis te hebben.

Voldoende diversiteit in leiderschap is belangrijk binnen onze organisatie. Het doel van het WIFS vrouwennetwerk is het zijn van een inspiratiebron voor elkaar. Dit doen we door het delen van ideeën en ervaringen. Zo proberen we een bijdrage te leveren aan het herstel van het vertrouwen in de financiële sector? aldus Georgette Fijneman.

Belang van masculiene én feminiene waarden

Een goede manier om dit onderwerp bespreekbaar te maken is het opstarten van een netwerk waarin je elkaar helpt, ondersteunt en van gedachten wisselt. Georgette Fijneman heeft daarom WIFS geïntroduceerd bij SNS REAAL in samenwerking met Margot Kijkuit en Janneke Petersen Nobbe van de afdeling P&O. Hoewel er meerdere talentvolle vrouwen bij SNS REAAL werken, is het percentage vrouwen in totaal en het percentage vrouwen op een leidinggevende positie lager dan bij andere financiële instellingen.

Nicolette Loonen, Bestuursvoorzitter van WIFS is enorm verheugd dat SNS REAAL zich heeft aangesloten bij WIFS met een bedrijfslidmaatschap. ?Op deze manier kunnen wij onze missie, een betere balans tussen masculiene en feminiene waarden, nog meer kracht bijzetten. Leden van onze vereniging zijn ambitieuze vrouwen die staan voor gebalanceerd leiderschap in een duurzame financiële sector. Door het aangaan van het bedrijfslidmaatschap met WIFS laat SNS REAAL zien dat zij dit ook belangrijk vinden, in woord en daad!?

"Alleen ga je snel, samen kom je verder", aldus Margot Kijkuit. "In deze tijden van verandering wordt het nog belangrijker dat we in teams samenwerken en ieders talenten benutten. Dus wij gaan met elkaar in gesprek hoe divers teams zijn, of alle talenten worden benut en wat voor een soort leiderschap we hebben.  

Op de foto: v.l.n.r: Monique van de Heisteeg (WIFS), Janine Breij (WIFS), Georgette Fijneman en Maurice Oostendorp. 

 

« naar overzicht