Women in financial services

Members login
aanmelden

Speak up dear! MasterClass door Farah Nobbe

Vrouwen worden als warmer en minder competent ingeschat dan mannen. Inzicht en handreikingen tijdens de masterclass.

"Speak up Dear!" MasterClass op 4 november bij Achmea.

Mensen beoordelen elkaar op twee aspecten: warmte en competentie. We willen weten of iemand vóór of tegen ons is, en als we dat bepaald hebben, willen we weten of die persoon ook in staat is om zijn of haar intenties uit te voeren. Onderzoek laat overtuigend zien dat vrouwen op voorhand als warmer en minder competent worden ingeschat dan mannen.

 

Hier tekent zich voor vrouwen in leidinggevende posities een duivels dilemma af: om serieus genomen te worden moeten vrouwen méér dan mannen duidelijk maken dat ze competent zijn. Helaas blijkt vrouwen die dit doen al snel last krijgen van "backlash"; zelfbewuste vrouwen worden minder aardig gevonden. Het heeft Hillary Clintons spindoctors heel wat slapeloze nachten gekost. Als ze te dominant optrad, vonden de kiezers haar onaantrekkelijk, maar als ze zich te vrouwelijk zou opstellen, dan zou dat ten koste gaan van haar competentie. Helaas beperkt dit dilemma zich niet tot de presidentskandidaten. Overal waar vrouwen werken, steken deze vragen de kop op.

 

"Speak up dear!" geeft op prikkelende en onderbouwde wijze inzicht in dit dilemma maar laat het daar niet bij. Er worden heldere en toepasbare handreikingen gedaan voor de dagelijkse professionele praktijk.

De MasterClass wordt verzorgd door Farah Nobbe. Zij is eigenaar van Nobbe Mieras trainingen. Nobbe Mieras trainingen is in 2004 opgericht en inmiddels toonaangevend op het gebied van presenteren. Het bureau biedt presentatie- en mediatrainingen aan iedereen die echt moet kunnen presenteren: van consultant tot televisiepresentator. Het bureau werkt met zelfontwikkelde, baanbrekende methodieken op het gebied van Story Design, Storytelling, en charisma & uitstraling. Speerpunt daarbij is dat het niet blijft bij tips en trucs, maar dat er specifieke manieren worden aangereikt om daadwerkelijk beter te presenteren. Nobbe Mieras trainingen werkt alleen met senior trainers afkomstig uit de theater- en televisiewereld die door voortdurende scholing op de hoogte zijn van recente ontwikkelingen op het gebied van presenteren en overtuigen.

« naar overzicht