Women in financial services

Members login
aanmelden

Succesvol Jaarcongres 2016

Op dinsdag 22 maart kwamen maar liefst 175 vrouwen bijeen bij AEGON in Den Haag, tijdens een van de grootste en meest bekende diversiteitscongressen van de Nederlandse financiële sector. Wij blikken vol trots terug op een geslaagde dag, waar in het kader van ons jaarthema Facing Finance door genodigden en sprekers werd geconfronteerd, geinterpreteerd en gediscussieerd.

Onder leiding van dagvoorzitter Annette van Soest werd besproken hoe het imago van de financiële sector, dat serieus onder druk staat, kan worden verbeterd. “Met Facing Finance wil WIFS bewerkstelligen dat de sector dit imago daadwerkelijk onder ogen ziet en de eigen rol hierin erkent. Alleen met honderd procent eigen verantwoordelijkheid kan deze sector het verschil maken.”

Samen met de deelnemers  gingen wij de confrontatie aan: Hoe zien onze stakeholders de sector en wat verwachten zij van ons? Hoe kunnen we ons imago zichtbaar verbeteren? Wat is onze bijdrage aan een nieuw gezicht voor onze financiële sector? Vragen die gedurende de middag beantwoord werden door onze gastsprekers, maar zeker ook door onze deelnemers.

Wij kregen handvatten mee van maar liefst vijf gastsprekers: Sibylla Bantema (AEGON), Pim Mol (Rabobank), Merel van Vroonhoven (AFM), Ruud Veltenaar (filosoof en trendwatcher) en Arjan Eleveld (psycholoog en organisatieadviseur). Belangrijke onderwerpen als klantbeleving, stakeholder- en reputatiemanagement, daadkracht en besluitvorming, zelfreflectie, echtheid en inspriatie kwamen aan bod.

Nicolette Loonen, aftredend voorzitter WIFS: “Het is ons weer gelukt om met een inspirerend programma een stap in de richting te zetten van datgene wat wij willen bereiken: de financiële sector een spiegel voorhouden en bijdragen aan het aandrijven van verandering van binnenuit. WIFS blijft aangeven dat diversiteit het middel is om andere én nieuwe waarden te geven aan de sector. Dat doen we door topvrouwen een platform te bieden en aan het woord laten,  omdat zij het verschil maken in de sector. En door ervoor te zorgen dat onze stakeholders zich identificeren en verbinden met dit onderwerp én met WIFS.”

Halverwege het programma konden de congresdeelnemers zelf even aan het werk. Er was keuze uit vier workshops met Mike Mansfield (AEGON) over Personal Finances, Lisa Lipkin over Story Telling, Arthur Noordhuis (Het Debat Instituut) over het andere perspectief zien, en Chantal Kroese over geluk vinden op de werkvloer. 

Natalia Goncharova, voorzitter WIFS: “Wij verleggen in 2016 onze aandacht van de morele aanleiding voor diversiteit naar diversiteit als bijdrage aan de waarde van organisaties. Daarom hebben wij tijdens dit congres de nadruk gelegd op het geven van handvatten aan onze leden zodat zij bij kunnen dragen aan de verdere verandering binnen de financiële sector. Die verandering kunnen wij alleen samen bereiken, want : alleen ga je sneller, samen kom je verder!”

De dag werd afgesloten en samengevat door Nico Dijkshoorn. Bekijk het filmverslag dat we van de dag hebben gemaakt.

Verder deelden de deelnemers aan het congres hun ambities. We hebben ze voor jullie samengevat, zodat je ze nog eens kunt teruglezen.

WIFS leest voor MamaCash
Wil je je nog verder verdiepen in de onderwerpen die tijdens het congres voorbij kwamen? Maak dan een keuze uit onze boekenlijst en bestel een boek via YouBeDo. Op die manier kun je namelijk een bijdrage lezen aan MamaCash. Een organisatie die wij van harte ondersteunen.

Save the date
Wij hopen je te mogen verwelkomen tijdens ons eerstvolgende evenement! Op 31 mei aanstaande zijn wij te gast bij PGGM in Zeist, waar we het gaan hebben over het integreren van je (eigen) waarden in je dagelijks werk. Daarnaast gaan de executive lunches weer van start! Je kunt je al inschrijven via de speciale ledenpagina. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus schrijf je snel in voor een van de lunches.

« naar overzicht