Women in financial services

Members login
aanmelden

Verslag executive breakfast 7 november j.l. bij ABN AMRO

Op 7 november vond het executive ontbijt plaats bij ABN AMRO in Amsterdam. Het werd een geweldig inspirerende bijeenkomst, ontvangen door WIFS Raad van Advies lid Caroline Princen (raad van bestuur ABN AMRO) op de 22ste verdieping van het Gustav Mahler gebouw. Voor een verslag van de bijeenkomst lees verder.

Tijdens de voorstelronde werd al snel duidelijk dat wij in divers gezelschap verkeerden. Uiteenlopende studies, zoals Koreaans, Chinees en een opera zangeres. En diverse culturele achtergronden zoals Amerikaanse en Duitse dames. Diverse bedrijven waren vertegenwoordigd; banken, pensioenfondsen en adviseurs. Tenslotte was er een aantal nieuwe leden, maar zeker ook een aantal leden van het eerste uur.

Onder genot van een heerlijk ontbijt is ontspannen met elkaar gesproken over diverse onderwerpen.

Zo kwam aan de orde hoe ABN AMRO omgaat met de competentieprofielen binnen de bank om risico's te verminderen. Er was een overheersend gevoel aan tafel dat de financiële sector nog veel kan winnen in het "klant centraal" stellen. Mensen met een hotelschool achtergrond worden uitermate geschikt bevonden. Zij leren om dienstbaar te zijn. We zitten tenslotte in de "dienstverlening" als financiële sector.

Er werd gesproken over het meten van cultuurverandering en ?soft controls?, een term die betrekking heeft op gedrag en cultuur. Dit wordt tegenwoordig ?conduct drivers? genoemd, omdat cultuur en gedrag helemaal niet ?soft? zijn, zij bepalen in grote mate het succes van de onderneming. Caroline lichtte toe wat ze allemaal meten, bijvoorbeeld ten aanzien van employee engagement. Ook vertelde zij over de weblogs van Gerrit Zalm en haarzelf. Er is gesproken over leiderschap en het boek de Zeester en de Spin, over veranderende organisatievormen; een aanrader. Een case over hoe ver de zorgplicht van de banken zou moeten gaan leidde tot een interessante discussie en bracht een groot dilemma aan het licht.

Tenslotte had Caroline nog twee tips voor de WIFS-leden:
1) Zoek uit wat je echt wilt en als je ECHT naar de top wil, ga er dan voor. Realiseer je dat het niet altijd leuk is om in de top te werken, dus leer met tegenslagen omgaan.
2) Je maakt het verschil als vrouw in de top, ook al ben je de enige vrouw. Bepaal voor jezelf hoe je hier mee om wil gaan en zet dit in.

WIFS hoopt de leden op volgende events ook weer te treffen, en dat zij zich mede door dit ontbijt gesteund voelen om als "WIFS-ambassadeur" in hun organisatie bij te dragen aan herstel van de sector.


 

« naar overzicht