Women in financial services

Members login
aanmelden

Verslag executive lunch 20 juni j.l. bij Menzis

Op 20 juni vond de eerste executive lunch van dit jaar plaats bij Menzis in Wageningen. Ontvangen door WIFS Raad van Advies lid Heino van Essen (Raad van Commissarissen Menzis)en bestuursvoorzitter van Menzis Roger van Boxtel, werd het een geweldig inspirerende bijeenkomst. Hieronder een kort verslag.

Onderwerp: Terugblik Executive lunch

Beste WIFS-vrouw,

Vorige week hebben wij een zeer geanimeerde en boeiende Executive lunch gehad bij Menzis. Ik heb in een paar steekwoorden meegeschreven met de discussie, waarvan hieronder een korte weergave.

In de voorstelronde kwamen de volgende onderwerpen aan de orde:

Het gaat niet om vrouw zijn, maar vrouwelijk leiderschap. Hoe kun je verschil maken?

We moeten niet de focus leggen op klevende vloeren en glazen plafonds, maar bedrukken wat we brengen. Vrouwzijn heeft ook pluspunten.

WIFS zet je aan tot denken, de financiƫle sector heeft een belangrijke rol en vrouwen kunnen op belangrijke thema's bijdragen aan transitie Geloof in diversiteit, vrouwen hebben wel duwtje inde rug nodig.

Zorgen over de sector, we hebben nu mensen nodig die over hun eigen schaduw durven heen te kijken om de grote lijnen te zien.

Vrouwen doen heel goed hun werk, maar wordt het wel altijd gezien?

Roger bracht in dat hij als belangrijke waarde bij vrouwen trouw en toegewijdheid ziet, terwijl die waarde vaak niet wordt benoemd. Mannen zijn opportunistischer. Vrouwen delen en durven kwetsbaar te zijn. Heino voegde daar aan toe dat vrouwen trotser mogen zijn, bescheidenheid is niet altijd op zijn plaats.

Mannen zijn goed in keuzes maken, focus leggen en er voor gaan. Zoeken grenzen op.

Vrouwen zijn goed in afwegingen maken, verbinding maken.

Er was een gedeelde overtuiging dat we het samen moeten doen. Maar: vrouwen zouden elkaar meer moeten helpen.

Op de vraag wat WIFS kan bijdragen aan de leden kwam naar voren dat WIFS vooral op persoonlijke ontwikkeling mogelijkheden zou kunnen aanbieden.

Denk aan visievorming. WIFS zou ook meer opinie moeten maken.

Kortom een boeiende middag.

Ik hoop jullie op volgende events ook weer te treffen, en dat jullie je mede door deze lunch gesteund voelen om als "WIFS-ambassadeur" in je organisatie bij te dragen aan herstel van de sector.

Met vriendelijke groet,

Nicolette Loonen


« naar overzicht