Women in financial services

Members login
aanmelden

Vrouwen maken het verschil

Alle 150 stoelen in het auditorium in De Hermitage van Amsterdam waren bezet bij de aanvang van het vierde WIFS-Event van dit jaar: ‘Vrouwen die het [verschil] maken’.

Een zeer gevarieerd programma met de uitslagen van ons onderzoek, diverse tips en handvatten. Elementen die eraan bijdroegen dat de deelnemers er aan het eind van de middag van overtuigd waren dat vrouwelijk leiderschap wel degelijk het verschil kan maken.

De basis voor die overtuiging werd natuurlijk gelegd door het onderzoek naar succesvol vrouwelijk leiderschap dat WIFS samen met Korn Ferry Hay Group heeft uitgevoerd in de eerste periode van 2016. Veertig vrouwen – waarvan het merendeel aanwezig was op 6 oktober - werden daarvoor genomineerd door medewerkers, collega’s en managers. Vijf daarvan gaven door middel van de zogenoemde WIFS-talks een kijkje in de keuken van hun leiderschapsstijl.

Catharina de Grote
Anita Creyghton opende de middag namens de Activiteiten Commissie en gaf een korte toelichting op de middag. Na de inleiding door WIFS-bestuursvoorzitter Natalia Goncharova nam Cathalijne Broers (directeur van de Hermitage) ons mee in de wereld van de kunst en het leven van Catharine de Grote in het bijzonder. Deze bijzondere tsarina was een toonbeeld van vrouwelijk leiderschap in haar tijd.

Paneldiscussie
De paneldiscussie startte met een presentatie van Erin Lap (Senior cliënt partner bij Korn Ferry Hay Group). Zij maakte inzichtelijk hoe de veertig vrouwen uit ‘ons’ onderzoek presteren ten opzichte van de wereldwijde benchmark op het gebied van leiderschap. En wat blijkt: die verslaan ze op vele punten! De bevestiging die we als WIFS zochten om de discussie over vrouwelijk leiderschap niet langer op basis van perceptie te voeren. Een prachtig resultaat! Verder werd duidelijk waar vrouwen behoefte aan hebben bij het doorgroeien naar een toppositie en welke belemmeringen zij ervaren in hun loopbaan.

De resultaten uit het onderzoek werden in de paneldiscussie – onder leiding van Hubèrt de Groot – verder besproken. Het panel bestond uit Erin Lap, Alex Slavenburg (Head of Talent Management Rabobank), Daphne de Kluis (Senior Managing Director FR&R (Financial Restructuring & Recovery) ABN AMRO) en Natalia Goncharova.

WIFS-Talks
De deelnemers konden kiezen uit vier parallelsessies waarin vijf genomineerde vrouwen uit het onderzoek hun persoonlijke ervaringen deelden op het gebied van leiderschap. Stuk voor stuk persoonlijk en inspirerende verhalen uit de praktijk.

Sandy Boeije (Teamlead Supervisory Relations at Rabobank Risk Management)

"De kracht zit in jezelf". (Blijf dicht bij jezelf, want daardoor blijf je authentiek en sta je in je kracht).                   

José Claus (Directeur werkgevers bij PGGM)

"Ik ben er nog niet maar ik ben dichterbij dan gisteren….". (Resultaten halen met dienstbaar faciliterend leiderschap)

Floortje Rasenberg (Directeur Advies en Service Center ABN AMRO) in samenspraak met Daphne de Kluis (Senior Managing Director FR&R (Financial Restructuring & Recovery) ABN AMRO)

"Werpen hoge bomen veel schaduw?" (De dualiteit van doelgerichtheid en ruimte geven) 

Lidwien Suur Financieel directeur ANWB en tot eind 2016 directeur Unigarant & ANWB Verzekeren)

"Er leiden vele wegen naar Den Haag (en elke andere stad)". (Neem de weg die bij jou past).

Het begin
Ingrid Aarsman (voorzitter van de Activiteiten Commissie) sloot de dag af met de boodschap dat de resultaten van het onderzoek nog maar het begin zijn van de WIFS-ambitie voor erkenning van vrouwelijk leiderschap. Het is nu ook wetenschappelijk aangetoond dat vrouwelijk leiderschap wel degelijk verschil maakt. Met dit fundament kunnen we verder bouwen aan het uitdragen van de voordelen van vrouwelijk leiderschap voor onze sector!

Dankwoord
Natalia Goncharova bedankte alle aanwezigen voor hun komst, de Activiteiten Commissie voor hun enorme inspanningen en ABN AMRO voor het ter beschikking stellen van de unieke locatie: de Hermitage in Amsterdam.

Kom op 13 december naar Zeist!
Het volgende WIFS-event vindt plaats bij Triodos Bank in Zeist op dinsdag 13 december. Daar gaan we, samen met onze partner Het Nederlands Debat Instituut, in gesprek over de 30% norm. Deze norm zou ervoor moeten zorgen dat aan het eind van 2016 30% van de bestuursfuncties in Nederland bekleed zou moeten worden door een vrouw. We kijken hoe we ervoor staan en laten aan de hand van drie best practices zien wat het verschil is wanneer er vrouwen in besturen zitten. Je kunt je al inschrijven via de ledenpagina!

« naar overzicht