Women in financial services

Members login
aanmelden

WIFS en Hay Group bundelen krachten

De ambitie om de waarde en succesvolle ontwikkeling van vrouwelijk leiderschap met behulp van onderzoek te onderbouwen, die delen WIFS en Hay Group. Naast de overtuiging dat diversiteit en vrouwelijk talent zorgt voor een beter organisatieklimaat.

En dat een beter organisatieklimaat een positieve bijdrage levert aan de uitdagingen waar de financiële sector voor staat. Genoeg redenen om op 3 november 2015 een overeenkomst voor een partnership te tekenen. Hay Group is een organisatieadviesbureau dat organisaties begeleidt op het gebied van belonings- en leiderschapsvraagstukken. Daarnaast doet Hay Group onderzoek, onder andere in de financiële sector, naar de invloed van leiderschapsstijlen op bedrijfscultuur en organisatie-inrichting.
WIFS staat voor het creëren van een betere balans tussen masculiene en feminiene waarden in de financiële sector. Het netwerk ontstond 5 jaar geleden in Nederland en telt  inmiddels zo’n 500 leden. WIFS richt zich op vrouwen met minimaal 10 jaar werkervaring, die (bij voorkeur) een leidinggevende positie hebben in, of beroepsmatig een sterkte affiniteit hebben met, de financiële sector.   

WIFS en Hay Group starten begin 2016 met een onderzoek om uit te vinden wat de beste vrouwelijke leiders onderscheidt van andere (vrouwelijke en mannelijke) leiders. “Als Hay Group hebben we al veel onderzoek gedaan naar diversiteit”, aldus Madeline Dessing, Managing Director van Hay Group Benelux. “Daarbij hebben we vooral gekeken naar de kracht van de minderheid. Juist hun stem kan een verrijkend perspectief inbrengen”. Natalia Goncharova, bestuurslid en voorzitter van de activiteitencommissie van WIFS, voegde daar aan toe dat het ontzettend belangrijk is én blijft om onderzoek te doen. “Wetenschap, en dus kennis, draagt ook bij aan diversiteit. Feiten helpen in deze discussie die vaak op basis van perceptie wordt gevoerd”.

De overeenkomst werd ondertekend op het kantoor van SNS Bank N.V. in Utrecht, tijdens het laatste evenement dat WIFS in 2015 organiseerde met als thema ‘Hoe neem je jezelf mee op weg naar de RvB?’.

 

 

« naar overzicht