Women in financial services

Members login
aanmelden

WIFS lanceert jaarthema 2016

Op donderdag 28 januari kwamen ongeveer 60 WIFS-vrouwen naar &Samhoud|places in Amsterdam om met elkaar te proosten op het nieuwe jaar. Tijdens de Nieuwjaars borrel en in het bijzijn van WIFS Raad van Advies leden Marilou van Golstein-Brouwers, Klaas Knot en Roderick Munsters, werd het jaarthema voor 2016 inclusief logo op ludieke wijze aangekondigd.

Jaarthema 2016

Het is logisch dat Facing Finance het thema voor 2016 wordt. Bijdragen aan het zetten van vervolgstappen in het veranderen van onze sector is immers onderdeel van de missie van de vereniging. WIFS wil dit jaar inzichten bieden om het ‘gezicht’ van de financiële sector te veranderen. Door ervoor te zorgen dat de sector gaat inzien dat het imago van de sector serieus onder druk staat.

Nicolette Loonen, voorzitter WIFS: "Het begint bij het onszelf voorhouden van de spiegel, die moet aanzetten tot de erkenning en het inzicht dat verandering in de sector hard nodig is. Want pas na die bewustwording kunnen wij daadwerkelijk meters maken in het in gang zetten van die verandering. Kijk in de spiegel. Wat kan jij doen? Wat is jouw bijdrage?"

Het jaarthema voor 2016 wordt vergezeld van een beeld met twee silhouetten die elkaar aankijken. Het beeld staat ook op het nieuwe promotiemateriaal in de vorm van spiegeltjes die tijdens de nieuwjaarsreceptie werden uitgereikt. Facing Finance wordt als een rode draad door dit WIFS-jaar geweven, om met een klapper te beginnen tijdens het inmiddels welbekende jaarcongres, dat op 22 maart plaatsvindt.

Het toekomstige WIFS

Nicolette Loonen opende tijdens de receptie voor het laatst het nieuwe jaar als WIFS bestuurslid. Zij maakte bekend het voorzitter stokje over te dragen aan Natalia Goncharova, Nicolette neemt officieel afscheid tijdens het jaarcongres op 22 maart.

"Het is tijd voor het toekomstige WIFS. Na 6 jaar voorzitterschap ga ik mij op een andere manier inzetten voor verduurzaming van de financiële sector. Ik ben zeer verheugd dat WIFS als beweging en als professionele vereniging zal worden voortgezet door een gedreven en toegewijd bestuur. Zij zullen WIFS gezamenlijk naar de volgende fase brengen, om zodoende nog meer impact te hebben", aldus Nicolette.

Bestuurslid Natalia Goncharova, toekomstig voorzitter en sinds 2014 voorzitter van de activiteitencommissie: "Ik ben Nicolette, samen met vele anderen, heel dankbaar voor haar inzet voor WIFS. Het is een eer om het stokje van haar te mogen overnemen".

Natalia nam de leden donderdag kort mee door de plannen voor 2016. Drie evenementen, het jaarcongres en Executive bijeenkomsten in het bijzijn van de leden van de Raad van Advies. "De lat ligt opnieuw hoog dit jaar. WIFS is een sterk, professioneel netwerk. In 2015 ging de vereniging maar liefst drie nieuwe partnerships aan en organiseerde het vijf zeer goed bezochte en gewaardeerde events. En voor 2016 staan er weer veel mooie dingen op de agenda. Houd in dit kader onze kalender in de gaten", aldus Natalia.

WIFS houdt vast aan haar pleidooi voor meer diversiteit in de sector en gaat dat dit jaar zelfs onderbouwen met onderzoek naar vrouwelijk leiderschap, in samenwerking met Hay Group. WIFS streeft ernaar met de uitkomsten uit het onderzoek te laten zien dat vrouwelijk leiderschap de financiële sector kan verstreken. Natalia riep tijdens de receptie de aanwezigen op vooral mee te doen met de nominatieronde van het onderzoek.

Natalia: "Het is tijd voor verandering, tijd voor Facing Finance! We gaan ervoor zorgen dat we, onder andere met behulp van onze vrouwelijke waarden een ander gezicht geven aan onze sector. Dat doen we niet meer door de focus te leggen op het halen van een bepaald percentage vrouwen in (top) functies, maar door daadwerkelijk aan te tonen dat diversiteit blijvende toegevoegde waarde heeft voor organisaties."

Heb jij al genomineerd?
Alle WIFS-leden ontvingen een dag voor de Nieuwjaarsreceptie een mail over het onderzoek naar leiderschap dat Natalia Goncharova noemde in haar speech. Ze worden daarin van harte uitgenodigd om mee te doen met de nominatieronde en zoveel mogelijk mensen in hun netwerk te informeren over het onderzoek. Nomineren kan tot 28 februari.

Agenda eerste kwartaal 2016

Om het je gemakkelijk te maken, zetten we alle plannen voor de komende periode nog even op een rij:

  • De nominatieronde voor het Hay onderzoek naar vrouwelijke leiderschap loopt tot 28 februari. Vergeet niet jouw nominatie in te sturen!
  • Het jaarcongres vindt plaats op dinsdag 22 maart 2016. Inschrijven kan op korte termijn.
  • Het jaarthema voor 2016 is Facing Finance. WIFS geeft handvatten om de financiële sector een nieuw gezicht te geven.
  • We informeren je over interessante bijeenkomsten en activiteiten van onze partners. Houd de website, LinkedIn en Twitter in de gaten.

« naar overzicht