Women in financial services

Members login
aanmelden

WIFS in het Financieele Dagblad

Het ‘old boys network’ is op zijn retour, vindt columnist Marcel Canoy in zijn artikel in het Financieele Dagblad van 19 januari. Het wordt tijd voor ‘new girls’ in het bedrijfsleven. Kijk bijvoorbeeld eens naar WIFS!

Toezichthouders en het ministerie

Toezichthouders bevinden zich vaak in een lastig parket, zo begint Marcel zijn betoog. De onafhankelijkheid moet gewaarborgd blijven, en tegelijkertijd wil het ministerie graag een stevige vinger in de pap blijven houden. En dat leidt wel eens tot problemen, zoals bijvoorbeeld bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) of bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Gebalanceerde teams presteren beter

In zulke gevallen kan de minister zich vaak niet bedwingen en wordt er ingegrepen, met alle gevolgen van dien. Misschien kan de minister beter het ‘old boys network’ oprollen door er meer vrouwen aan toe te voegen, suggereert Canoy. Een team met zowel mannen als vrouwen presteert immers beter. En die mix is belangrijk, zeker nu binnen de financiële wereld integriteit een groot onderwerp is geworden.

Klop eens aan bij WIFS!

Van de smoes dat die vrouwen niet te vinden zijn, gelooft Canoy niets. Misschien moet men dan eens aankloppen bij WIFS (Women In Financial Services), zo adviseert hij. En daar heeft hij natuurlijk een valide argument. Want wie is er beter in staat om balans te brengen tussen het mannelijke, meer risicovolle haantjesgedrag en de zachtere, vrouwelijke waarden dan hét vrouwennetwerk in de financiële wereld?

Het hele artikel lezen?

De volledige column van Marcel Canoy is te lezen in het Financieele Dagblad van 19 januari 2015 (pagina 9), of via PDF in deze link.

« naar overzicht