Women in financial services

Members login
aanmelden

WIFS Jaarcongres 2012 een groot succes

Maandag 6 februari 2012 vond het derde jaarcongres van de vereniging Women In Financial Services (WIFS) plaats. Het thema was CHANGE, dat vanuit maatschappelijk, organisatorisch en persoonlijk perspectief werd belicht. Er waren 200 topvrouwen aanwezig, allen werkzaam in de financiële sector.

 
Herman Wijffels, oud-bankier, oud-politicus en hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering aan de Universiteit Utrecht vertelde over de noodzakelijke CHANGE binnen de maatschappij. De huidige financiële sector is maatschappelijk disfunctioneel en niet meer dienend aan de maatschappij, maar parasiteert hierop. ?De financiële sector moet zich opstellen als sector met bijzondere waarde voor de maatschappij, waarbij het herbalanceren van masculiene en feminiene waarden van het grootste belang is. Alle kanalen waarlangs je informatie kunt verwerven moet je openstellen; hart, hoofd, gevoel en intuïtie, pas dan ben je een echt leider.?, aldus Wijffels. We moeten toe naar een personalisering van de financiële sector, de menselijke maat moet weer de boventoon voeren; behandel een ander zoals je zelf behandeld zou willen worden. Initiatieven als WIFS dragen bij aan de cultuurverandering die nu plaatsvindt.

 

Joanne Kellermann, directielid van De Nederlandsche Bank, sprak over de manier waarop een organisatie binnen de financiële sector omgaat met CHANGE. ?Vertrouwen is de basis voor ons financiële systeem. Gedragsverandering bij de verantwoordelijken in de financiële sector is noodzakelijk. Er is behoefte aan een cultuurverandering in de financiële sector. Ook binnen DNB zijn wij hiermee bezig. DNB wil daarbij voorbeeldgedrag laten zien.? Tips aan de vrouwen van WIFS gaf Kellermann ook: ?Blijf vooral jezelf, doe waar je goed in bent. Dat is iets wat ik bewonder in Christine Lagarde. Zij combineert daadkracht en visie met charme, stijl en humor.? Klik hier voor de gehele speech van Joanne Kellermann.

 

Tot slot sprak Ellen Faber, directievoorzitter Divisie Schade en Sociale Zekerheid bij Achmea, over haar ervaring met CHANGE. ?Verandering laat je niet door een ander aanpraten, je moet kiezen om te veranderen. Zo hebben we bij mijn organisatie de medewerkers gefaciliteerd in het volgen van een workshop Persoonlijke Visie. Dit heeft er voor gezorgd dat medewerkers meer gemotiveerd zijn en dat merken onze klanten. Want uiteindelijk moeten alle veranderingen in een organisatie onze klant ten goede komen, daar ontlenen wij ons bestaansrecht aan.? Een persoonlijke visie waar Faber zelf veel kracht aan ontleent is: ?Zorg dat je je eigen plan hebt, voordat je onderdeel wordt van het plan van een ander?. Dit was dan ook haar belangrijkste boodschap aan de WIFS-vrouwen.


« naar overzicht