Women in financial services

Members login
aanmelden

WIFS te gast bij Topvrouwen.nl

Afgelopen maandag was ik te gast op het evenement van Topvrouwen.nl in het Louwman Museum in Den Haag. Dit was een bijzonder evenement waarbij topvrouwen én topmannen uit het bedrijfsleven met elkaar in contact werden gebracht.

Om te zorgen dat het aantal vrouwen in Raden van Bestuur, Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht de aankomende jaren toeneemt, werden nieuwe netwerken aangelegd. Bijzonder was dat Koning Willem-Alexander ook aanwezig was.

Tijdens de bijeenkomst nam de Koning het eerste exemplaar van de interviewbundel ‘Top! Daadkrachtige mannen en vrouwen over gender diversity’ in ontvangst. Het boek heeft als doel bestuurders te inspireren en het geeft tips waardoor het benoemingsbeleid verder geprofessionaliseerd kan worden. Als bestuursvoorzitter van WIFS ben ik geïnterviewd en ik ben er trots op dat onze mening en ideeën gewaardeerd worden. Het boek is te downloaden via deze link https://www.topvrouwen.nl/download-top-daadkrachtige-mannen-en-vrouwen-over-gender-diversity.

Een klein deel van de aanwezigen werd uitgenodigd om de Koning te ontmoeten en ik was daar één van. Deze ontmoeting was enerzijds erg leuk en anderzijds vrij spannend, vooral het moment dat ik door Marry de Gaay Fortman aan de Koning werd geïntroduceerd en hem uitlegde waar WIFS voor staat. Gelukkig is onze Koning erg toegankelijk en hadden we een prettig gesprek. Gedurende de avond heb ik veel interessante ontmoetingen gehad en zijn er afspraken gemaakt om WIFS bij meerdere bedrijven te introduceren.

foto topvrouwen louwman.jpgOp de terugweg van het evenement naar huis bedacht ik me hoeveel stappen we al met WIFS hebben gemaakt. Wie had een aantal jaren geleden kunnen denken dat WIFS als een vanzelfsprekende deelnemer zou worden gezien bij dergelijke top evenementen, zoals vandaag? Ik zie dit als een groot compliment aan alle WIFS- en commissieleden. Dank daarvoor!

 

Wij zijn Caroline Holtgrefe bijzonder dankbaar. Zij is de drijvende kracht achter het samenwerkingsverband tussen WIFS en Topvrouwen.nl.

Dit evenement is voor mij een bevestiging dat we op de goede weg zijn en dat WIFS impact heeft. Soms meer dan we ons realiseren. We doen ertoe! Ik kijk ernaar uit om de komende jaren samen met jullie en Topvrouwen.nl, onze ‘footprint’ te vergroten.

Hartelijke groet,

Natalia

« naar overzicht