Women in financial services

Members login
aanmelden

Workshop Multicultureel vakmanschap, de basis voor high performing teams

Hoe ga je om met verschillen tussen mensen? Zolang we dezelfde taal spreken en de zelfde cultuur en achtergronden hebben lukt dat nog wel, hoewel? Laat een Randstedeling eens werken met iemand uit het oosten van het land, met een Fries of een Limburger? Als manager/leidinggevende krijg je steeds meer te maken met verschillende culturele achtergronden. Hoe werkt dat in de praktijk? En hoe zorg je ervoor dat je de diversiteit aan culturen beter begrijpt? Tijdens deze workshop word je bewust gemaakt van de verschillen in culturele normen en waarden om uiteindelijk effectief om te kunnen gaan met deze verschillen.

Aan de hand van actuele cases wordt er stilgestaan bij dilemma's die kunnen voorkomen in de dagelijkse praktijk.

 
Doel

Het doel van de workshop is het vergroten van kennis, inzicht en vaardigheden over de verschillen in culturele normen en waarden om er uiteindelijk effectief mee om te kunnen gaan. Kortom het vertalen van complexe vraagstukken op het gebied van diversiteit in pragmatische handreikingen voor iedereen.

 

Aanpak

Tijdens de workshop gaan we in op de culturele verschillen tussen mensen en plaatsen die in een herkenbaar theoretisch kader. Uitleg wordt gegeven over de achtergrond en geschiedenis van diverse doelgroepen.  Aan de hand van wetenschappelijk aanvaarde cultuurtheorieën wordt de benodigde kennis rond interculturele communicatie aangebracht en je ontdekt welke cultuurkenmerken bij jou horen.

Datum: 3 juni 2014, inloop vanaf 15.30  workshop van 16.00 tot 19.30

Locatie: EY Amsterdam  (Antonio Vivaldistraat 150, 1083 HP Amsterdam)WIFS heeft 10 plaatsen beschikbaar gekregen. Dit betekent ?wie eerst komt, wie eerst maalt.

 

 

 

 

Aanmelden kan niet via de kalender maar via secretariaat@wifs.nl.

 
 

« naar overzicht