Women in financial services

Members login
aanmelden

Young WIFS van start

Bij de start van hun carrière beginnen we allen met dezelfde schone lei, tenminste zo lijkt het. Want al snel lopen de ontwikkelpaden uiteen. Allerlei redenen worden genoemd waarom vrouwen niet hetzelfde carrière pad volgen als mannelijke collega's en er uiteindelijk zelfs voor kiezen de financiële sector verlaten. Genoeg redenen om naast WIFS ook Young WIFS op te richten.

Vrouwen hebben bijvoorbeeld meer behoefte aan waardering en respect, willen gevraagd worden voor een functie, zijn geprogrammeerd bescheiden te zijn. Graag houden wij, WIFS, deze jonge ambitieuze vrouwen binnen de financiële sector. De bedrijven die een bedrijfslidmaatschap hebben gesloten met WIFS onderschrijven dit en zien hier ook voor hen een uitdaging.

Jonge ambitieuze vrouwen werkzaam in de financiële sector kunnen zich namelijk door ons ervaringscriterium niet aansluiten bij WIFS. Wel krijgen wij met grote regelmaat verzoeken van hen om zich aan te kunnen sluiten bij WIFS. Inmiddels is er een LinkedIn groep gestart. Door Young WIFS (tot 35 jaar) een podium te bieden, in contact te brengen met WIFS leden, activiteiten gericht op deze doelgroep te organiseren, verwachten wij ook voor deze Young Professionals een succesvol netwerk te kunnen zijn. Om dit succesvol te kunnen doen hebben wij samen met ING op 29 januari een event georganiseerd. De bedrijven, aangesloten bij WIFS: ING, Rabobank, ABN AMRO Bank, Triodos Bank, Achmea en PGGM hebben hun jonge ambitieuze vrouwen binnen hun gelederen benaderd met deze opportunity. Dé opportunity voor young female professionals om deel uit te maken van een netwerk, op maat gemaakt voor hen, in contact te komen met elkaar en met TOP vrouwen werkzaam in de financiële sector.

De allereerste informele Young WIFS bijeenkomst was een daverend succes. Wat een geweldige dag. Inspirerend, van elkaar lerend maar ook vooral leuk! Met dank aan ING voor het mogelijk maken van deze bijeenkomst. Het startsein is hiermee gegeven voor de oprichting van Young WIFS. Een initiatiefgroep is gevormd, die in nauwe samenwerking met het WIFS bestuur, verder vorm en inhoud gaat geven aan Young WIFS. Fantastisch om te zien, met welk elan zij dit onderwerp oppakken. Op het WIFS congres, met als thema Impact op 26 maart bij ABN AMRO Bank, zal de initiatiefgroep van Young WIFS zich verder introduceren.

« naar overzicht