Members login
aanmelden

Het onderzoek 2018

De DRA komt eraan!

Op 4 oktober a.s. zal WIFS voor de tweede keer op rij de Diversity Research Accelerator (DRA) uitreiken. De DRA is de prijs voor een baanbrekende wetenschappelijke publicatie over gender-diversiteit. Hiermee brengt WIFS nieuwe inzichten met praktische handvatten voor een betere balans tussen mannen en vrouwen in de financiële sector onder de aandacht van de leden en een breder publiek.

Vorig jaar werd de DRA voor het eerst uitgereikt aan Prof. Dr. Belle Derks, hoogleraar Psychological perspectives on organisational behaviour within institutions aan de Universiteit van Utrecht. Zij kreeg de prijs voor haar onderzoek naar queen bee-gedrag: vrouwen die carrière maken in een mannelijke werkomgeving en die zich daarbij afzetten tegen andere vrouwen. Lees hier het artikel.

We zijn verheugd te kunnen melden dat Belle Derks heeft ingestemd met ons verzoek om 4 oktober a.s. dagvoorzitter te zijn. Dat zij intussen niet stil heeft gezeten blijkt wel uit het feit dat zij per 18 januari 2018 benoemd is tot voorzitter van de Jonge Akademie, een groep van 50 topwetenschappers onder de 45, aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Een hele mooie prestatie!

De winnaar van de DRA 2018 wordt verkozen door de Raad van Advies van WIFS, bestaande uit Maurice Oostendorp, Klaas Knot, Daphne de Kluis, Diederik van Wassenaer en Dorothee van Vredenburch. Zij worden daarbij deskundig terzijde gestaan door de drie genomineerden van vorig jaar. Naast Belle Derks zijn dat prof. Dr. Floor Rink, hoogleraar Organizational Behaviour and Identity Management aan de Rijksuniversiteit Groningen en drs. Zaina Ahmed Karim, partner bij EY.

Tijdens het WIFS DRA evenement op 4 oktober presenteren de auteurs uit de top 3 hun inzichten aan de aanwezigen en maakt de Raad van Advies van WIFS de winnaar bekend. Wil jij er dit jaar bij zijn? Reserveer dan alvast 4 oktober in je agenda. De inschrijving voor het event staat open op de website. Nog één ding kunnen we alvast verklappen: de uitreiking vindt plaats in het Mauritshuis in Den Haag. Een prachtige locatie voor de prijsuitreiking!

De voorbereidingen voor de DRA 2018 zijn in volle gang. Er is een voorlopige lijst met publicaties uit 2017 opgesteld. Kijk hiervoor naar [verwijzing naar het andere artikel met alle publicaties]. Ken je nog een publicatie die in aanmerking komt? Dat horen we natuurlijk graag. Stuur je tip naar onderzoek@wifs.nl.