Members login
aanmelden

Lievijne Neuteboom

Bestuurslid

Lievijne Neuteboom is sinds 2016 werkzaam in de financiële sector. Ze startte bij ontwikkelingsbank FMO, werkte bij de Europese Centrale Bank in Frankfurt en werkt sinds 2018 met veel enthousiasme bij het Asset Management team van De Nederlandsche Bank (DNB). Bij DNB is Lievijne medeverantwoordelijk voor het vormgeven en implementeren van het duurzaam beleggingsbeleid en het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)-beleid van de bank. Daarnaast doceert ze part-time het vak Sustainability aan eerstejaarsstudenten van Leiden University College. Duurzaamheid is een onderwerp dat als een rode draad door de academische en professionele loopbaan van Lievijne loopt en waar ze zich met veel plezier en grote passie voor inzet. 

Via DNB, actief WIFS-bedrijfslid, is Lievijne in contact gekomen met WIFS. Na actief lid en vervolgens bestuurslid van Young WIFS te zijn geweest, is ze blij nu onderdeel te zijn van het WIFS bestuur en daar Young-vrouwen een plek te geven. Want ook vanuit de generatie Young (tot 35 jaar) ziet zij de sterke behoefte om te verbinden en van elkaar te leren. In een omgeving met veelal mannelijke collega’s ziet ze in hoe belangrijk het is voor de weinige aanwezige vrouwen om hun krachten te bundelen en van elkaar te leren. Vrouwelijke managers hebben haar tijdens de start van haar carrière geholpen door hun kennis en ervaring te delen en deze te spiegelen aan haar eigen professionele en persoonlijke ontwikkeling. Zulke inzichten gunt zij alle vrouwelijke young financials. Ze omarmt dan ook in het bijzonder de WIFS-waarden ‘share’ en ‘energize’ en zet zich graag in om een shift te helpen bewerkstelligen van een ‘old boys’ naar ‘young women’ netwerk: de vrouwelijke young financials van nu zijn immers de financiële leiders van de toekomst. 

Lievijne weet een scherp analytisch vermogen, een doorpak-mentaliteit en inhoudelijke kennis te combineren met zowel een gezonde dosis zelfspot en humor als met een grote passie en inzet voor hetgeen waaraan ze werkt.

Lievijne woont in Amsterdam en heeft International Development en Development Economics gestudeerd aan respectievelijk Leiden University College en de London School of Economics. Daarnaast heeft zij een minor gedaan aan de University of British Columbia en een Executive Programme MVO aan de Erasmus Universiteit. Ze houdt van reizen, het bijwonen van festivals en klassieke concerten en van lekker eten. Ze vindt een gezonde en actieve levensstijl belangrijk en is daarom bijna elke dag in de sportschool te vinden.