Members login
aanmelden

Maurice Oostendorp

CEO
Volksbank N.V.

Op 1 januari 1982 ben ik na mijn opleiding in Rotterdam (Geld-,Krediet- en Bankwezen) begonnen in mijn eerste baan bij de toenmalige ABN bank. Over diversiteit werd niet gesproken. Alles was gericht op het leren van het bankvak in de praktijk. Er was zeker ook aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Wat mij uit die periode vooral is bijgebleven is de tijd en energie die het topmanagement zelf besteedde aan het opleiden van jonge mensen. Ervaringen delen, visie op het vak bespreken, advies geven gecombineerd met veel wisselingen in de functie. Training on the job. Toegegeven, het was voornamelijk een mannenwereld maar zeker met een brede blik. In de maatschappij van vandaag kijken we met een doorontwikkelde professionaliteit naar leidinggeven. Diversiteit maakt daar nu een integraal onderdeel van uit.

WIFS is een energievolle organisatie die op een positieve wijze de kracht van feminiene waarden in de financiële sector wil inzetten. Gelet op de veranderingen die er in de financiële sector spelen kan de impact extra groot zijn omdat voor echtere verandering altijd nieuwe inzichten en initiatieven nodig zijn. Wil je in zo'n veranderproces de goede keuzes maken dan is het uiteraard verstandig om dat goed te doordenken en het moet zeker ook goed voelen. Denken en voelen is een combinatie die mensen uniek maakt en die ons de kracht geeft om zowel in ons privéleven als in ons werk voortdurend op zoek te zijn naar het betere. Dat kan niemand alleen en hoe "diverser" de ander, des te mooier de uitkomst.

Graag probeer ik vanuit mijn ervaring en perspectief als lid van de raad van advies bij te dragen aan het veranderproces. Het is een bescheiden bijdrage want de onderliggende stroom is sterk en vindt zijn eigen weg.“