U bent hier:

Terugblik: executive lunch met Geeke Feiter

13/10/2022

We kijken terug op een inspirerende en leerzame Executive Lunch met Geeke Feiter-van Heuvelen, een week geleden bij Verbond van Verzekeraars.

Er vond een zeer interactief gesprek over belangrijke onderwerpen -zoals klimaatverandering en inflatie- in de sectoren én maatschappij. Dit alles vond plaats onder het genot van een heerlijke lunch, met dank aan het Verbond van Verzekeraars.

Geeke: "Wat 3 dames uit verzekeringssector 5 uit de bancaire sector gemeen hebben? Zich zorgen maken over klimaatverandering, het tempo van de verduurzaming, inflatie, vergrijzing en het arbeidsongeschiktheidsrisico van de ZZP’er.

Dat was mijn conclusie aan het eind van een zeer geëngageerde WIFS Executive lunch die ik op 6 oktober mocht hosten bij het Verbond van Verzekeraars. Leuk om te zien hoe de bancaire dames niet zo veel van verzekeren dachten te weten, maar je op deze maatschappelijke uitdagingen elkaar toch vrij makkelijk verstaat.

En zelfs ruimte te zien om samen meer impact te hebben, zoals bijvoorbeeld:

  • Klimaatverandering impactscenario’s van verzekeraars (Verbond gaat de IPCC doorrekening van het KNMI koppelen aan haar schadedata) inzetten bij vastgoedportefeuilles;
  • Inzichten o.g.v. klimaatrisico preventie inzetten bij de kredietverstrekking door banken."

Benieuwd naar onze aanstaande events? Neem een kijkje in onze kalender.