U bent hier:

WIFS verwelkomt nieuwe bestuursvoorzitter en vice-voorzitter

29/05/2024

Het bestuur kijkt ernaar uit WIFS verder te verstevigen en uit te bouwen de komende jaren. En dat gaat we doen met een nieuwe bestuursvoorzitter en vice-voorzitter: wij zijn zeer verheugd om Chantal Korteweg en Indra Frishert in deze rollen te verwelkomen binnen het bestuur van WIFS! Zij nemen het stokje over van Diana Zandbergen en Mirelle van Gemert, van wie we helaas afscheid moeten nemen in het bestuur van WIFS.

Links: Chantal Korteweg | Rechts: Indra Frishert

Chantal is Director Social Impact & Inclusive Banking bij ABN AMRO. Ze volgt WIFS al vanaf het begin en is in haar werk altijd betrokken geweest bij diversiteit en inclusiviteit, zowel op de werkvloer als binnen de financiële dienstverlening, bijvoorbeeld in het kader van financiële onafhankelijkheid van vrouwen en het belang daarvan. Ze is mede-initiator van Code-V, een initiatief dat 65 partijen bij elkaar brengt die vrouwelijk ondernemerschap willen organiseren. Chantal vindt het een grote eer om voorzitter van WIFS te worden en kijkt ernaar uit WIFS nog verder te brengen en te verstevigen met het oog op groei. Samen met de rest van het bestuur gaat ze er de schouders onder zetten om er een daverend succes van te maken!

Indra werkt al sinds haar twintigste in de financiële sector en heeft zestien jaar geleden Dazure opgericht, waar ze nu nog steeds mede-eigenaar van is. Dazure is een verzekeraar die producten ontwikkelt die voldoen aan de familie-meetlat, wat betekent dat je de producten ook aan je eigen familie zou willen verkopen, wat Dazure heeft doorgetrokken in een platform waar aan story-telling wordt gedaan om het feminiene stuk meer naar voren te halen. Naast haar werk bij Dazure, is ze enorm betrokken bij alles wat vrouwen aangaat, vindt ze dat we veel meer gelijkheid zouden moeten creëren en probeert zij daar haar steentje aan bij te dragen. Vanaf nu dus ook met en via WIFS.

Na jarenlange nauwe betrokkenheid bij en actieve inzet voor WIFS, nemen Diana Zandbergen en Mirelle van Gemert helaas afscheid van het bestuur van WIFS. Als bestuurslid en vervolgens bestuursvoorzitter van WIFS, is Diana meer dan 6 jaar betrokken geweest bij WIFS en geeft zij nu het stokje over. Mirelle is 4 jaar betrokken geweest bij het bestuur en heeft een tijd lang de functie van Executive Director van WIFS vervult. In de jaren dat Diana en Mirelle in het bestuur actief waren is ontzettend veel bereikt: WIFS heeft haar missie aangescherpt, een nieuwe website inclusief nieuwe huisstijl vormgegeven, is actiever geworden op social media, heeft een inclusiever ledenbestand opgebouwd en heeft haar fundamenten als netwerk steviger neergezet door middel van gefocuste events en aanbod van programma's. Daarnaast is WIFS steeds meer zowel nationaal als internationaal samenwerking aangegaan, bijvoorbeeld in het Accelerate 50/50 onderzoek en het DiveIn festival.  Via deze weg willen we Diana en Mirelle onzettend bedanken voor alles wat ze WIFS gegeven hebben de afgelopen jaren. Omdat zij de missie van WIFS een warm hart toedragen, zullen ze wel nauw betrokken blijven: eerst als leden van de Commissie van Overdracht tot en met eind 2024, en daarna als actief lid en ad-hoc adviseur van het bestuur.

Tijdens de ALV op 25 april hebben de aanwezige leden ingestemd met de benoeming van Chantal en Indra. Tijdens het DiveIn festival op woensdag 25 september 13:30 - 18:00 bij PGGM in Zeist, kan persoonlijk kennisgemaakt worden met Chantal en Indra. Zowel leden als niet-leden zijn van harte uitgenodigd om bij dit event aanwezig te zijn. Meer informatie over DiveIn is hier te vinden.