U bent hier:

Podcast

De WIFS podcast beluister je via Spotify of iTunes.

Accelerate 50/50: the series 
*This podcast series is in English
De helft van de wereldbevolking bestaat uit vrouwen, de helft van de Nederlandse bevolking bestaat uit vrouwen, de helft van de klanten van financiële dienstverleners bestaat uit vrouwen, de helft van de werknemers van financiële dienstverleners bestaat uit vrouwen. Dus waarom bestaat de helft van de bestuurders in financiële dienstverlenende bedrijven niet uit vrouwen?

In Nederland is de vooruitgang in het verschuiven van de status quo naar de 50/50 balans te traag. Daarom hebben WIFS en Deloitte hun krachten gebundeld in Accelerate 50/50. Hoe gaan we die verschuiving realiseren?

In Accelerate 50/50: the series gaan Mirelle van Gemert en Diana Zandbergen in gesprek met executives van bedrijven die met een 'deep dive' zijn onderzocht in het Accelerate 50/50 onderzoek. Wat motiveert hen persoonlijk hieraan bij te dragen en wat is de status quo bij hun werkgever?

Aflevering 1: WIFS & Deloitte In de eerste aflevering van deze mini podcast 'Accelerate 50/50: the series' praten Mirelle van Gemert, Sanne Welzen en Hayat Douich over de drijfveren van WIFS en Deloitte en wat zij hopen uit het onderzoek te halen. 

Aflevering 2: Aon CEO Aon Verzekeringen Nederland, Leonique van Houwelingen is te gast in de tweede aflevering van deze serie. 

Aflevering 3: ABN Amro Van ABN Amro zijn aan het woord Hylkia Nas-Kersten, Chief Product Owner Core Transaction en Doke Warmerdam-Homan, Lead Data Governance & Oversight at Personal & Business Banking.

Episode 6: WIFS 50/50 Powertalk: Gender-Inclusive Leadership - why we need it now more than ever
In deze nieuwe WIFS-podcast delen gewaardeerde deskundigen op het gebied van genderinclusiviteit Mary Jane Roy, Robert Baker, Sonya Richardson en Andre Knol, die allen hebben bijgedragen aan het onlangs verschenen boek 'Ready for female leadership: The future is now!', hun visie op hoe mannen bondgenoten kunnen zijn in de overgang naar genderinclusieve werkplekken, en hoe werkelijk genderinclusieve leiderschapskwaliteiten eruit zien.
Deze twee thema's zijn zeer relevant voor de ambitie van WIFS om tot een 50/50-balans in de financiële sector te komen. De podcast geeft daarom veel stof tot nadenken over de rol die individuen kunnen spelen bij het bewerkstelligen van evenwichtig leiderschap. *This podcast is in English

Aflevering 5: De mannelijke blik op het belang van feminiene waarden.
Rob Spuijbroek is één van de eerste mannelijke leden van WIFS. Deze Rotterdamse vader is sportief, leergierig en heeft een indrukwekkend cv. Rob is al 33 jaar werkzaam in de financiële sector bij bedrijven zoals AON, ABN AMRO en AEGON. Tegenwoordig is hij ondernemer en coacht hij directieleden, executives, commissarissen en potentials in dit gebied. Een focus op mensen staat voor hem centraal. Hoe kijkt hij naar het belang van feminiene waarden in de financiële sector? Wat motiveert hem om zich in te zetten voor onze missie? 
In deze aflevering gaat WIFS voorzitter Diana Zandbergen gaat met hem in gesprek om inspirerende verhaal te horen.

Aflevering 4: Bianca Tetteroo spreekt over 'blijven leren' en het belang van diversiteit in organisaties.
Bianca Tetteroo - voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea - is te gast in onze podcast. Bianca gaat in gesprek met Mirelle van Gemert en blikt in deze podcast terug op haar pad naar de top van het bedrijfsleven. Ook gaat ze in op het belang van persoonlijke ontwikkeling, leiding geven met purpose en het belang van diversiteit in teams.

Aflevering 3: Ondernemer Anouk Schaap spreekt over gebalanceerd leiderschap
Het jonge, ondernemende geluid van WIFS. Dat hoor je in deze derde podcast, waarin bestuurslid Lievijne Neuteboom in gesprek is met Anouk Schaap. Lievijne en Anouk kennen elkaar van Young WIFS, dat inmiddels onderdeel is van WIFS.
Anouk begon op haar 25e in de financiële sector. Inmiddels heeft zij haar eigen bedrijf en werkt zij als leiderschapscoach en trainer. Ook spreekt ze regelmatig voor publiek over dit onderwerp. Hoe heeft zij de overstap van manager naar het ondernemerschap ervaren? Hoe is zij gekomen tot dit succesvolle bedrijf, waarbinnen feminiene waarden centraal staan? Dat en meer deelt zij in deze podcast. En natuurlijk horen we haar visie op gebalanceerd leiderschap.

Aflevering 2: Het WIFS leiderschapsprogramma
In deze podcast spreken Mirelle van Gemert en Fionnuala Heder-Wynne over vrouwelijk leiderschap. En ze delen het nieuws: binnenkort start het leiderschapsprogramma van WIFS. Mirelle en Fionnuala hebben het over hoe vrouwelijke power in leiderschap het verschil maakt en de wereld beter maakt.
Mirelle van Gemert is bestuurslid van WIFS. Fionnuala Herder-Wynne is partner van de RedZebra Group, Fellow of Oxford Leadership en dialoog facilitator voor het European Leadership Platform.

Aflevering 1: Vrouwelijke power - nu meer nodig dan ooit
In deze podcast is voorzitter Diana Zandbergen in gesprek met Nicolette Loonen, die WIFS heeft opgericht. Ze spreken over het thema nieuw leiderschap. Juist tijdens de coronacrisis hebben we behoefte aan leiderschap met een visie op duurzaam herstel. We moeten meer oog hebben voor het grotere geheel en ons meer richten op de lange termijn, in plaats van de korte. De focus op de lange termijn en compassie zijn de essentie van vrouwelijke power, die zowel in mannen als vrouwen zit. Over dat en meer gaat deze eerste aflevering.

Events

 • Dive In - live event 25 september 2024

  25 september 2024
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  Dive In - live event 25 september 2024

Nieuws

 • WIFS verwelkomt nieuwe bestuursvoorzitter en vice-voorzitter

  Geplaatst: 29 mei 2024
  Algemeen
  Lees meer
 • Nominaties Top 50 Women in Sustainable Finance 2024 van start

  Geplaatst: 01 mei 2024
  Algemeen
  DiveIn
  Lees meer
 • Accelerate 50/50: gendergelijkheid als katalysator voor duurzame verandering in de financiële sector

  Geplaatst: 08 maart 2024
  Activiteiten
  Algemeen
  Lees meer