U bent hier:

Estefanía Matesanz Medina

Bestuurslid

Estefanía is al meer dan 20 jaar actief in de financiële sector. Haar carrière begon bij ING, waar ze diverse functies vervulde in verschillende markten waaronder vastgoed en Structured Finance Natural Resources. Naast haar rol als bankier was ze ook actief als Sustainability Champion bij ING, toen de financiële sector zich nog maar net op dit terrein begon te begeven. Door haar passie voor duurzaamheid en ESG stapte ze over naar Triodos Investment Management, waar ze investeringen in opkomende markten heeft geïnitieerd en uitgevoerd op het gebied van leningen en private equity. Momenteel is ze Senior Investment Manager bij de firma en treedt ze op als niet-uitvoerend bestuurslid voor een microfinancieringsinstelling in Nicaragua.  

"Ik wil deze wereld in een veel betere staat voor vrouwen achterlaten dan waarin ik hem aantrof, niet alleen op het niveau van de financiële sector maar in het algemeen."

Haar passie voor impact en ESG heeft haar ertoe aangezet om 4 jaar lang, tot april 2023, de Nederlandse afdeling van de non-profit organisatie Economy for the Common Good te leiden, waar zij onder meer een baanbrekend project met de gemeente Amsterdam heeft opgezet om kleine en middelgrote ondernemingen om te vormen tot impactvolle bedrijven. 

Estefanía is optimistisch, gedreven en gepassioneerd voor wat ze doet. Ze is goed in strategisch denken maar even sterk in uitvoering. Ze streeft naar resultaten maar is zich er ook van bewust dat relaties de wereld doen draaien. Estefanía is analytisch sterk, een snelle denker en besluitvaardig. Ze is loyaal, zorgzaam en recht door zee. 

Estefanía maakt al jaren onderdeel uit van WIFS, sinds haar tijd bij ING en later bij Triodos Investment Management. Als geboren en getogen Spaanse interesseert het onderwerp inclusie haar enorm. Even belangrijk voor haar is om de wereld voor vrouwen in een veel betere staat achter te laten dan ze hem aantrof, niet alleen op het niveau van de financiële sector maar in het algemeen. Ze gelooft in de kracht van het goede voorbeeld geven en onderwijs op jonge leeftijd om verandering teweeg te brengen. Estefanía studeerde international business en heeft een MBA. Ze is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van reizen, lezen, piano spelen, koken en buitensporten.

LinkedIn: Estefanía Matesanz Medina
E-Mail: estefania.matesanz@wifs.nl

Events

 • WIFS Executive Drinks

  21 juni 2024
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  WIFS Executive Drinks
 • Dive In 2024

  24 september - 26 september 2024
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  Dive In 2024

Nieuws

 • Nominaties Top 50 Women in Sustainable Finance 2024 van start

  Geplaatst: 01 mei 2024
  Algemeen
  DiveIn
  Lees meer
 • Accelerate 50/50: gendergelijkheid als katalysator voor duurzame verandering in de financiële sector

  Geplaatst: 08 maart 2024
  Activiteiten
  Algemeen
  Lees meer
 • WIFS inspireert Diversiteit en Innovatie in de Financiële Sector

  Geplaatst: 30 september 2023
  Activiteiten
  Algemeen
  DiveIn
  Lees meer