U bent hier:

Lievijne Neuteboom

Secretaris

Lievijne Neuteboom is sinds 2016 werkzaam in de financiële sector. Ze startte bij ontwikkelingsbank FMO en werkte daarna bij de Europese Centrale Bank in Frankfurt en De Nederlandsche Bank (DNB) als sustainable finance specialist. Ook heeft ze part-time het vak Sustainability gedoceerd aan eerstejaarsstudenten van Leiden University College. Sinds oktober 2020 is ze werkzaam bij de European Banking Authority, waar zij als sustainable finance specialist verantwoordelijk is voor het integreren van duurzaamheidsoverwegingen in regelgeving voor toezicht op banken. Duurzaamheid is een onderwerp dat als een rode draad door de academische en professionele loopbaan van Lievijne loopt en waar ze zich met veel plezier en grote passie voor inzet.  

Via DNB, actief WIFS-bedrijfslid, is Lievijne in contact gekomen met WIFS. Na actief lid en vervolgens bestuurslid van Young WIFS te zijn geweest, is ze blij nu onderdeel te zijn van het WIFS bestuur en daar Young-vrouwen een plek te geven. Want ook vanuit de generatie Young (tot 35 jaar) ziet zij de sterke behoefte om te verbinden en van elkaar te leren. In een omgeving met veelal mannelijke collega’s ziet ze in hoe belangrijk het is voor de weinige aanwezige vrouwen om hun krachten te bundelen en van elkaar te leren. Vrouwelijke managers hebben haar tijdens de start van haar carrière geholpen door hun kennis en ervaring te delen en deze te spiegelen aan haar eigen professionele en persoonlijke ontwikkeling. Zulke inzichten gunt zij alle vrouwelijke young financials. Ze omarmt dan ook in het bijzonder de WIFS-waarden ‘share’ en ‘energize’ en zet zich graag in om een shift te helpen bewerkstelligen van een ‘old boys’ naar ‘young women’ netwerk: de vrouwelijke young financials van nu zijn immers de financiële leiders van de toekomst. 

Lievijne weet een scherp analytisch vermogen, een doorpak-mentaliteit en inhoudelijke kennis te combineren met zowel een gezonde dosis zelfspot en humor als met een grote passie en inzet voor hetgeen waaraan ze werkt.

Lievijne woont in Parijs en heeft International Development en Development Economics gestudeerd aan respectievelijk Leiden University College en de London School of Economics. Daarnaast heeft zij een minor gedaan aan de University of British Columbia en een Executive Programme MVO aan de Erasmus Universiteit. Ze houdt van reizen met de trein en wielrenfiets, het bijwonen van festivals, klassieke concerten en van lekker eten. Ze vindt een gezonde en actieve levensstijl belangrijk en is daarom bijna elke dag in de sportschool te vinden.

LinkedIn: Lievijne Neuteboom
E-Mail: lievijne.neuteboom@wifs.nl

Events

 • WIFS Executive Borrel - met Maarten Edixhoven

  15 juni 2023
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  WIFS Executive Borrel - met Maarten Edixhoven
 • Inspiratiesessie leiderschapsprogramma

  30 juni 2023
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  Inspiratiesessie leiderschapsprogramma
 • Afsluitende meeting mentorprogramma

  30 juni 2023
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  Afsluitende meeting mentorprogramma

Nieuws

 • Terugblik ALV 5 april 2023

  Geplaatst: 05 april 2023
  Algemeen
  Algemene Ledenvergadering
  Lees meer
 • Kom naar de ALV

  Geplaatst: 21 maart 2023
  Algemeen
  Algemene Ledenvergadering
  Lees meer
 • Launched: ACCELERATE 50/50

  Geplaatst: 09 maart 2023
  Activiteiten
  Algemeen
  Lees meer