U bent hier:

Nelsy Salden

Bestuurslid

Nelsy Salden-Rebbens (41 jaar) is sinds 2020 head of business change bij Triodos, waar ze nu vijf jaar werkt. Daarvoor werkte ze 10 jaar bij Fortis/ABN AMRO en heeft ze na haar traineeship diverse commerciële en operationeel leidinggevende management rollen afgewisseld met strategische rollen op het gebied van organisatie-inrichting en changemanagement.  

Denken, voelen, doen, is wat Nelsy kenmerkt en wat terug te zien is in haar loopbaanstappen. De consistente doorvertaling van strategie naar operatie, van doelen naar dagelijks gedrag is wat Nelsy in haar werkt drijft en ze neemt de rol aan die daarop het meeste impact heeft in de organisatie. Ze voelt waar de mogelijkheden liggen en werkt heel graag samen met anderen om tot daadwerkelijk resultaat te komen. Vanuit die positieve drive brengt ze beweging. Hierbij schuwt ze het niet om inconsistenties aan het licht te brengen, op de voor haar kenmerkende, vasthoudende en verbindende manier. Pas als iets niet meer “ontzien” kan worden, kan het veranderen.  

Er is wat te veranderen in de financiële sector. Dat is de reden dat Nelsy na het WIFS leiderschapsprogramma in 2021, graag deel uit maakt en haar bijdrage levert aan het bestuur van WIFS naar een meer duurzame en gelijkwaardige sector. Er is zoveel meer mogelijk.  

Ze is opgegroeid in het Brabantse Oud-Gastel. Na haar studie Economie en Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht is Nelsy in Zeist komen wonen en daar woont ze nu samen met haar man en twee dochters.  Ze geeft personal training in een sportschool en is zelf een fanatiek sporter en tennist, loopt hard en doet aan fitness. Daarnaast leest en schrijft ze graag.  

“Pas als iets niet meer “ontzien” kan worden, kan het veranderen. ”

LinkedIn: Nelsy Salden
E-Mail: nelsy.salden@wifs.nl

Events

 • WIFS Executive Drinks

  21 juni 2024
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  WIFS Executive Drinks
 • Dive In 2024

  24 september - 26 september 2024
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  Dive In 2024

Nieuws

 • Nominaties Top 50 Women in Sustainable Finance 2024 van start

  Geplaatst: 01 mei 2024
  Algemeen
  DiveIn
  Lees meer
 • Accelerate 50/50: gendergelijkheid als katalysator voor duurzame verandering in de financiële sector

  Geplaatst: 08 maart 2024
  Activiteiten
  Algemeen
  Lees meer
 • WIFS inspireert Diversiteit en Innovatie in de Financiële Sector

  Geplaatst: 30 september 2023
  Activiteiten
  Algemeen
  DiveIn
  Lees meer