U bent hier:

Gerald Cartigny

Managing Director at Goldman Sachs Asset Management

Gerald rondde in 1989 zijn opleiding bedrijfseconomie & financiering af aan de Universiteit in Tilburg. Door zijn afstudeerscriptie kwam hij terecht in het beleggingsvak. Zijn eerste functie was bij Nationale Nederlanden waarna Gerald ruim 17 jaar diverse posities vervulde bij ABN AMRO Vermogensbeheer. Na een korte periode als ZZPer werd hij verantwoordelijk voor de vermogensbeheer unit van pensioenuitvoerder MN in den Haag. In 2019 starte Gerald bij Goldman Sachs Asset Management waar hij als Managing Director verantwoordelijk werd voor de Benelux. In zijn lange vermogensbeheer carriere was hij o.a. bestuurslid bij DUFAS, The Dutch Fund Association en Vice Chairman van IIGCC, een institutionele groep beleggers die zich inzetten voor de klimaatverandering. Bij INSEAD volgde Gerald het Advanced Management Program en het Non-Executive Director Program.

“In mijn ruim dertig jarige carriere heb ik steeds gewerkt met en in internationale culturen. Hier heb ik ervaren hoe belangrijk diversiteit is bij het nemen en uitvoeren van beslissingen. Inmiddels blijkt ook uit diverse beursdata dat teams en bedrijven met meer diversiteit succesvoller zijn. Ik ben er ook van overtuigd dat een inclusieve samenleving meer economische groei en succes met zich meebrengt. Goldman Sachs draagt diversiteit en inclusie hoog in het vaandel en er wordt actief gestuurd als het aankomt op gelijke kansen creëren in de financiële sector. Het bedrijf heeft in begin 2020 bekend gemaakt dat ze niet een IPO zullen ondersteunen van een bedrijf zonder één of meer vrouwen in hun Raad van Bestuur. Dankzij de cultuur bij Goldman Sachs wordt hier ook direct op gehandeld, vandaag besloten is morgen doen. Verandering duurt vaak lang, maar het begint bij het ondernemen van actie. Bij het aandelenteam van Goldman Sachs Asset Management is dit inmiddels gelukt, met een team waar meer dan 50% vrouw is. Veel vrouwen zijn hoger opgeleid en tegelijkertijd minder vertegenwoordigd in seniorfuncties. Middels mijn bijdrage aan de Raad van Advies van Women in Financial Services (WIFS) stimuleer ik graag de doelstelling van gelijke kansen."

Ik ben er ook van overtuigd dat een inclusieve samenleving meer economische groei en succes met zich meebrengt. Middels mijn bijdrage aan de Raad van Advies van Women in Financial Services (WIFS) stimuleer ik graag de doelstelling van gelijke kansen.

LinkedIn Gerald Cartigny

Events

 • WIFS Executive Drinks - Indra Frishert

  21 juni 2024
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  WIFS Executive Drinks - Indra Frishert
 • Dive In 2024

  24 september - 25 september 2024
  Inschrijving geopend
  Bekijken
  Dive In 2024

Nieuws

 • WIFS verwelkomt nieuwe bestuursvoorzitter en vice-voorzitter

  Geplaatst: 29 mei 2024
  Algemeen
  Lees meer
 • Nominaties Top 50 Women in Sustainable Finance 2024 van start

  Geplaatst: 01 mei 2024
  Algemeen
  DiveIn
  Lees meer
 • Accelerate 50/50: gendergelijkheid als katalysator voor duurzame verandering in de financiële sector

  Geplaatst: 08 maart 2024
  Activiteiten
  Algemeen
  Lees meer